POVRATAK U ZAGREB

TOMAS OPET U DRESU CEDEVITE: ‘Sve sam odbio čekajući pravu ponudu’

Marko Tomas vratio se u KK Cedevitu nakon jednogodišnjeg izbivanja iz kluba, objavio je klub na službenoj stranici.

Poptisao je ugovor do kraja sezone a iz klub poručuju kako će ‘zasigurno će biti stožerni igrač kod trenera Veljka Mršića, kao što je bio i u prethodnom boravku u Cedeviti (2012-2015)’.

“Stvarno sam sretan zbog povratka u klub koji smatram svojim. Uostalom dokaz je i da sam, čekajući strani angažman, od ljeta trenirao sa momcima koji za Cedevitu igraju A-1 ligu. Imao sam ponuda ali sve sam odbio čekajući onu pravu a ova da ponovno zaigram u Cedeviti je svakako ona prava, iako ne toliko financijski jer imao sam kudikamo novčano bolje ponude, koliko iz sportskog razloga i onog osobnog. Vjerujem da ću pomoći momčadi da ostvari sve svoje ciljeve a potencijala svakako ima. Igrat ću već sutra protiv Igokee, ne treba mi nikakva prilagodba jer, kažem, dečke dobro poznajem s obzirom da u Domu košarke treniram već duže vrijeme.”


Nakon raskida sa Hopsonom i transferom Stocktona i Dukana u A-1 liga momčad Cedevite, klub je doveo razigravača Jacksona a sada i Tomasa.

“Nadam se da je Marko taj koji će nam dati dodatnu dimenziju kao igrač koji može igrati na vanjskim pozicijama a i kao tkz. lažna četvorka”, rekao je trener Veljko Mršić.

“Marko ima ogromno iskustvo i uživa respekt svih naših igrača. Ne bi trebao imati niti problema sa adaptacijom jer zna kako klub djeluje a i trenirao je sa nama već neko vrijeme”, dodao je.

Prošlu je sezonu Tomas odradio u turskom TED Kolejlileru iz Ankare za koji je odigrao 29 od mogućih 30 utakmica. Prosječno je na parketu boravio 28 minuta i za to vrijeme ubacivao 12 koševa (53% za 2, 33% za 3) uz 3 skoka i 1.6 asista. Bivši 201 cm visoki hrvatski reprezentativac, danas 31-godišnjak (03.01.1985.) odmijenio je na poziciji startnog krila Scotty Hopsona.

 

Povratak na Net.hr