Tole kritikuje Mihu

Karadžić: Mihajlović nije smeo da se svađa sa reprezentativcima

5.4.2013.
10:12
VOYO logo

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić je gostujući u emisiji "Total soker" na SOS Kanalu, još jednom je podržao Siniše Mihajlovića, ali prvi put uputio i kritike na rad aktuelnog selektora.

- Ključni udarac za nas bio je poraz u Skoplju. Nije smelo da dođe do tog konflikta igrača i Mihajlovića i on jer je on značajno uticao na tok kvalifikacija. Taj poraz nas je vratio unazad. Kasnije bi se stvari drugačije odvijale i bilo bi sve drugačije da sada imamo 10 bodova. Ali, Siniša je pokazao niz drugih kvaliteta i nadam se da će on sa tim momcima posle svake utakmice dokazivati svoje vrednosti i da će ljudi više uvažavati pravac kojim im je krenuo - ocenio je Karadžić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je dodao da sebe ne smatra odgovornim za neodlazak na Mondijal u Brazilu.

- Nisam samo ja doneo odluku oko selektora. Svaki put smo imali jednoglasnu odluku oko izbora i smene selektora. Meni je savest čista. Pogledajte gde su igrači koji su nas odveli na Mondijal. Njih 80 poput Laneta, Krasića, Milijaša, Žigića odsto nije na spisku reprezentacije. Praktično igrači koji su izneli te kvalifikacije. Siniša danas nema takve igrače i uloga mu nije laka. Treba uvek imati u vidu u kojem je trenutku došao. Bilo je grešaka, prošlo je 40 igrača, ali on je selektirao ekipu i dao šansu svima da pokažu svoje vrednosti. Mi to podržavamo i sledeće vreme će pokazati da smo na dobrom putu. Mihajlović je obećavao plasman na Mondijal, a ne ja. Ali, ne zameram mu. Na predstojećem Izvršnom odboru ćemo analizirati njegov rad. Ilija Petković je bio najkorektniji selektor sa kojim sam sarađivao, ali i Siniša može i ume da objasni šta je i zašto uradio - smatra predsednik FSS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karadžić je uveren da razni fudbalski menadžeri ne utiču na sastav reprezentacije Srbije.

- Ne postoji novac i igrač koji bi mogao da bude zamena za uspeh koji želi Siniša Mihajlović. Svi ćemo imati probleme zbog tog neuspeha: nacija, reprezentacija, ali i Siniša Mihajlović i njegova karijera. Siniša nema interesa da mu ne igra najjači tim - rekao je Karadžić koji se osvrnuo i na problem nepozivanja u reprezentaciju Nemanje Matića i Adema Ljajića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Ta priča oko Ljajića i Matića je prenaglašena jer imamo slične igrače. Njih dvojica su sjajni momci, zaslužuju mesto među 18 igrača u reprezentaciji, ali to je pitanje za Mihajlovića, a ne mene. Ljajić je potpisao ugovor, koji nije hteo da ispoštuje. Matić sam lično sam zvao i zamolio ga da pozove selektora i da mu se izvini. Rekao mi je da će to uraditi, ali to nije učinio. Kasnije je rekao da će se javiti selektoru, ali ako 100 odsto bude igrao. To ne mogu da traže ni mnogo veći igrači - izjavio je Karadžić u emisiji "Total soker".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo