BRAZIL ZAVIJEN U CRNO

‘TO NE MOŽE BITI ISTINA’: Preživjeli nogometaši u očaju, ožalošćeni navijači okupljaju se ispred stadiona

Tragična smrt nogometaša Chapecoensea pogodila je cijelu nogometnu javnost.

Ponajviše navijače i ostale članove tog kluba. Potpredsjednik Chapecoensea Ivan Tozzo prokomentirao je tragediju za brazilski SporTV.

NOVI DETALJI STRAŠNE TRAGEDIJE: Trojica nogometaša preživjela pad aviona, momčad uopće nije trebala biti na tom letu?!

“Jako sam tužan zbog vijesti koja je stigla jutros. To je potpuno neočekivano. Okupili smo se na stadionu, dočekujemo tužne navijače i ljude koji vole Chapecoense. Ovo je nevjerojatna situacija. Teško se nositi s ovolikom boli. U klubu sam dugo godina i znam kroz što smo sve morali proći da bi stigli do ovdje. Sada kada smo stigli tu gdje jesmo, neću reći na vrhu, nego smo postali poznati u zemlju, dogodila se ovakva tragedija. Stvarno nam je teško, velika je ovo tragedija”, prokomentirao je Tozzo.

Nekoliko igrača Chapecoense nije išla na prvu utakmicu finale Copa Sudamericana u Medellin gdje ih je čekao susret s domaćim Atletico Nacionalom. Jedan od njih, Marcelo Boeck, prema riječima njegova menadžera, propustio je ovu utakmicu kako bi proslavio svoj rođendan!

Preživjeli članovi kluba su: Lima, Neném, Demerson, Boeck, Andrei, Hyoran, Martinuccio, Moisés i Nivaldo.

Neki od njih, kao i navijači, došli su do kluba nakon vijesti o zrakoplovnoj nesreći. Koliko je uznemiren tragedijom jasno je pokazao Martinuccio koji je od bijesa udarao kante sa smećem istovremeno vičući: ‘Ovo ne može biti istina’.

Zrakoplov sa 72 putnika i devet članova posade, srušio se, inače, u zabačenom planinskom području u Kolumbiji. Šest osoba preživjelo je pad, no jedna je preminula u bolnici. U konačnici to znači da je od 81 osobe na letu život izgubilo njih 76.

Povratak na Net.hr