RTINA vs. SPLIT

TKO JE SLJEDEĆI? Stipe Miočić mogao bi braniti naslov svjetskog prvaka protiv splitskog zeta

Već se nagađa tko će biti sljedeći suparnik Stipe Miočića koji je u 1. rundi prošlog vikenda nokautirao Juniora dos Santosa. Četvorica su ozbiljnih kandidata na napad na titulu koju drži Amerikanac hrvatskog porijekla. Vidjet ćemo što će smisliti šef UFC-a Dana White, ali Stipe bi se mogao boriti protiv sljedećih suparnika: listair Overeem, Fabricio Werdum, Francis Ngannou i Cain Velasquez.

Ako bi se dogodio meč Miočića i Velasqueza, bio bi to dvoboj koji bi se posebno pratio u Rtini i Splitu. Miočići su porijeklom iz mjesta pored Zadra, dok je supruga meskičkog borca porijeklom iz Splita.

STIPE MIOČIĆ SUSPENDIRAN NAKON NOKAUTA DOS SANTOSA: Teksaška atletska komisija donijela odluku

PREDATOR NIJE IMPRESIONIRAN PRVAKOM: ‘Stipe za mene nije nikakav faktor, natjerat ću vas da pojedete svoje riječi’

‘Velasquez je bio oduševljen Splitom’

“A kod nas se kaže da si odande odakle ti je žena”, kazao je Branko Cikatić, “hrvatski Tigar”, svojedobno svjetski prvak u K-1 turniru i prva borilačka zvijezda u tada novonastaloj Hrvatskoj u razgovoru za 24 sata. 

“Velasquezova supruga Michelle Borquez Velasquez porijeklom je iz Splita, tu joj još živi baka. Upoznao sam ih prje par godina, Velasquez je bio oduševljen hranom i gradom, ostali smo u kontaktu. Upoznao sam mnoge borce, s nekima se i privatno družio, a on mi je, uz Overeema, najdraži.”, dodaje Cikatić.

Velasqueza su mnogi vidjeli na vrhu MMA svijeta, jer je kompletan borac, ali karijeru su mu obilježile ozljede. Njegove tri borbe s Juniorom dos Santosom u UFC-u uistinu su bile spektakularne.

‘Stipe je ispunio moja očekivanja’

“Stipe je protiv Dos Santosa ispunio moja očekivanja. Brazilac je već pomalo istrošen borac, doživio je puno nokauta u karijeri. On i nije Stipina klasa”, dodao je Cikatić.

O trećoj Miočićevoj obrani naslova, protiv Velasquza, Cikatić kaže:

“Stipe je krupniji i bolji u ‘stojci’, a Cain je bolji u parteru. Bilo bi zanimljivo da se organizira u Hrvatskoj, ali teško će to ići, zbog financijskih razloga. Nadam se da će Cain dobiti priliku protiv Stipe”.

Povratak na Net.hr