TKO ĆE BITI NASLJEDNIK LUKE MODRIĆA? / Uefa objavila imena trojice kandidata za igrača godine

Image
Foto: AFP

Pobjednik će biti proglašen 29. kolovoza na ždrijebu Lige prvaka

15.8.2019.
14:31
AFP
VOYO logo

Europska nogometna federacija (UEFA) objavila je imena trojice kandidata za najboljeg igrača prošle sezone. Nasljednik LukeModrića birat će se između Lionela Messija, Cristiana Ronalda i Virgila van Dijka.

Nakon osvojene srebrne medalje te Zlatne lopte za najboljeg igrača na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, hrvatski veznjak bio je proglašen igračem godine po izboru Uefe. U društvu finalista za nagradu igrača godine našao se s Ronaldom i Salahom. Međutim, sezona koja je uslijedila nije bila bajna za Vatrenog i Real Madrid pa zbog toga ne konkurira za nagradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nizozemac favorit

Kada je u pitanju ova godina najvećim favoritom smatra se branič Liverpoola. Briljirao je u dresu Redsa te im je pomogao da osvoje Ligu prvaka i europski Superkup. Messi je pak lani zabio 51 pogodak u 50 nastupa, od čega 12 u deset nastupa u Ligi prvaka. S Barcelonom je osvojio španjolsko prvenstvo.

Portugalac je, s druge strane, s Juveom stigao do naslova talijanskog prvaka dok je s Portugalom je osvojio Ligu nacija. U ukupno 43 nastupa u svim natjecanjima dao je 28 pogodaka, od toga šest u Ligi prvaka u devet utakmica. Messi je osim 51 gola upisao u 22 asistencije, a Ronaldo deset.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo