THOMPSON I CURRY DOVELI GOLDEN STATE DO IZJEDNAČENJA: / Torontu oduzeta prednost domaćeg terena

Image
Foto: Profimedia, Press Association

Izuzetno bitna pobjeda u finalu

3.6.2019.
8:10
Profimedia, Press Association
VOYO logo

Košarkaši Golden Statea pobijedili su kao gosti Toronto sa 109-104 u utakmici odigranoj u Scotiabank Areni i na taj način izjednačili rezultat na 1-1 u finalnoj seriji NBA doigravanja, oduzevši Raptorsima prednost domaćeg terena.

Image
Foto: Profimedia, Press Association
Image
Foto: Profimedia, Press Association

Danny Green, Klay Thompson

Kod Golden statea najefikasniji su bili Klay Thompson s 25 i Stephen Curry s 23 poena, a kod Toronta Kawhi Leonard s 34 poena. Drugi najučinkovitiji kod Toronta bio je Fred VanVleet sa 17 koševa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrači Toronta su na poluvrijeme otišli sa pet koševa viška (59-54), ali branitelji naslova su odlično odgovorili u trećoj dionici, napravili su seriju 18-0 i došli do prednosti 72-59. Do kraja utakmice Golden State je stalno bio u vodstvu, pet i pol minuta prije isteka vremena imao je 12 koševa viška (106-94), ali domaćini su se uspjeli vratiti i 27 sekundi prije kraja došli su na samo dva koša minusa (104-106). No, Andre Iguodala, koji je bio MVP finala 2015., sedam sekundi prije kraja pogodio je tricu i time odlučio utakmicu.

Durant već u sljedećoj utakmici?

Klay Thompson je u posljednjoj četvrtini ozlijedio stražnju ložu lijeve noge, ali nakon susreta je izjavio da će biti spreman za treću utakmicu. U sljedećoj utakmici, kada će Golden State biti domaćin, mogao bi zaigrati i Kevin Durant, koji još uvijek nije počeo trenirati sa suigračima, ali u taboru Warriorsa su optimistični glede njegovog oporavka od ozljede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavak u četvrtak

Treća utakmica finala bit će odigrana u Oracle Areni u Oaklandu u noći sa srijede na četvrtak, u 3 sata ujutro po srednjoeuropskom vremenu. I u četvrtoj utakmici, koja je na rasporedu dva dana poslije, Golden State će biti domaćin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo