TEŽAK UDARAC ZA BRAĆU SINKOVIĆ: / 'Valent ima ozbiljnih problema, morat će propustiti Europsko prvenstvo'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Zbog ozljede desnog rebra tzv.

10.3.2017.
11:27
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Njegov brat Martin u tom će periodu trenirati i natjecati se u samcu.

"Nismo nimalo sretni zbog ove situacije, no u ovome trenutku smatramo kako su Valentovo zdravlje i Valentov oporavak važniji od svih natjecanja i rezultata te smo iz tog razloga donijeli i objavljujemo ovu odluku. Ozljede su dio sportskog života i kao takve moramo ih prihvatiti, a tijelu dati vremena da se kvalitetno oporavi, osobito što je ovdje riječ o vrlo ozbiljnoj i bolnoj ozljedi“, poručili su Sinkovići i trener Bralić i dodali:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U svoj ovoj nezgodi razmišljamo kako je dobro da se dogodila sada, na početku našeg novog četverogodišnjeg olimpijskog ciklusa i da nas nije zadesila prije Rija. Imamo dovoljno vremena za oporavak i pripreme do Igara u Tokiju 2020. godine gdje Hrvatsku želimo ponovno učiniti sretnom i ponosnom i vratiti se s medaljom, a to zelimo postići u našoj novoj disciplini - dvojac bez kormilara“.

Image
Foto: AFP, DAMIEN MEYER
Image
Foto: AFP, DAMIEN MEYER

Valent Sinković osjetio je bolove u desnom rebru po treći put u posljednje tri godine u jesen prošle godine kada započinje novi oporavak. Tog trenutka otkazao je treninge, osobito one veslačke. Očekivalo se kako će se braća Sinković na vodi ponovno sastati u veljači ove godine no ulazak u čamac i izlazak na jezero pokazali su kako su bolovi još uvijek prisutni i kako oporavak nije završio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dogovoru s liječnikom dr.sc. Tomislavom Smoljanovićem, proslavljenim veslačkim olimpijcem iz legendarnog sidnejskog osmerca, trener Bralić i braća Sinković donijeli su odluku o promjeni planova i otkazivanju priprema i natjecanja u disciplini dvojac bez kormilara na početku ove sezone, a koja započinje ubrzo.

Image
Image

Predviđa se kako će Valentov oporavak potrajati još nekoliko tjedana tijekom kojih mora strogo mirovati i minimalno se kretati. Braća Sinković trebala bi se prvi put kao natjecatelji zajednički pojaviti na 2. svjetskom kupu sredinom lipnja u Poznanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo