TEŠKI TRENUCI ARGENTINSKE NOGOMETNE LEGENDE: / U bolnici je nakon treće operacije na mozgu

Image
Foto: Profimedia, AFP

Ima neizlječivu bolest

19.7.2019.
19:12
Profimedia, AFP
VOYO logo

Argentinski nogometni stručnjak Carlos Bilardo (81) koji je predvodio 'Gauče' do naslova svjetskog prvaka 1986. godine, nalazi se u teškom stanju nakon operacije mozga.

Bilardo boluje od Hakim-Adamsovog sindroma, neurodegenerativne bolesti koja je česta u muškaraca starijih od 60 godina. Neurodegenerativne bolesti su neizlječiva i iscrpljujuća stanja koja vode do progresivne degeneracije i/ili odumiranja živčanih stanica. To uzrokuje poteškoće s kretanjem ili mentalnim funkcijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Loše stanje

Argentincu se prije nekoliko dana stanje pogoršalo, zbog čega je hitno hospitaliziran, a potom i operiran. Bila je to njegova već treća operacija na mozgu.

"Drži se doktore ! Svi smo uz tebe," objavio je Argentinski nogometni savez (AFA).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilardo je posljednji put viđen u javnosti prije četiri mjeseca na fotografiji, kada je u svom domu primio nekoliko svojih bivši igrača svjetskih prvaka, uključujući Neryja Pumpidoa, Oscara Ruggerija, Oscara Garreu i Carlosa Tapiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Legendarni argentinski stručnjak predvodio je 'Gauče' zajedno s Diegom Maradonom do naslova svjetskih prvaka 1986. godine u Meksiku, posljednjeg kojeg je Argentina osvojila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodio je nacionalnu vrstu od 1983. do 1990. godine, a tijekom karijere trenirao je i Boca Juniorse, San Lorenzo, Estudiantes, Sevillu te reprezentacije Gvatemale i Libije.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo