TANDEM

ZAŠTO JE BAŠ IVANIŠEVIĆ ĐOKOVIĆEV TRENER? Novak objasnio svoj odnos s Goranom – ‘Dolazi iz Hrvatske, a ja iz Srbije…’

Đoković je nakon meča na neki način otkrio zašto mu je baš Ivanišević trener

Srpski tenicač i svjetski “broj dva”, Novak Đoković, razbio je Yoshihitu Nishiokea s glatkih 6:3, 6:2, 6:2 na prvom ovogodišnjem Grand Slamu. Nakon sjajno odrađenog meča u kojem je opet briljirao s asevima, Novak Đoković je posebno nahvalio svog trenera Gorana Ivaniševića.

Đokovićev servis izgleda opako, a u trećem je kolu ispalio čak 17 aseva i izgubio tek osam poena na servisu. Đoković je nakon meča na neki način otkrio zašto mu je baš Ivanišević trener, odnosno što mu sve donosi i gdje je njihovo prijateljstvo započelo.

ProfimediaFoto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press/Profimedia

“Goran mi je donio puno zabave, puno šala. Govorimo istim jezikom, dugo se poznajemo. On je bio moj idol. Dolazi iz Hrvatske, ja sam iz Srbije i to su susjedne zemlje sa sličnom kulturom i gotovo istim jezikom”, rekao je Đoković.

Zatim se prisjetio gdje su se njih dvojica prvi put susreli. “Sjećam se trenutka kada sam ga upoznao. Pripremao se za Wimbledon, onaj 2001. kad ga je i osvojio, u Njemačkoj u akademiji u kojoj sam i ja bio. Sjećam se da smo odigrali nekoliko poena i da je to bilo ostvarenje mog sna. Prekrasno je imati ga u svom stručnom stožeru, donosi pozitivnu energiju, dobar je trener i jako sam zahvalan što je uz mene”, kazao je Đoković.

Povratak na Net.hr