banner

IMA LI SMISLA?

ZAŠTO ĐOKOVIĆ IMA TOLIKO MRZITELJA? Slavni tenisač objasnio fenomen srpskog tenisača i zašto ga ljudi ne vole

Isto tako tvrdi da je Đoković od velike trojice ipak najjači

Slavni francuski tenisač 35-godišnji Gilles Simon odlučio se prikloniti najboljem tenisaču svijeta Srbinu Novaku Đokoviću u sukobu oko udruge tenisača sa Španjolcem Rafaelom Nadalom i Švicarcem Rogerom Federerom.

Đoković je, podsjetimo, osnovao Udrugu profesionalnih tenisača, čemu se ATP žestoko protivi, a ujedno je i istupio iz njihova igračkog vijeća u kojem su ostali Federer i Nadal, koji nisu podržali Đokovićev plan i udrugu. Cilj Đokovićeve udruge jest briga o nižerangiranim tenisačima koji su jako pogođeni financijskom krizom uzrokovanom pandemijom koronavirusa.

ProfimediaFoto: Profimedia

‘Postoje oni koji ga mrze’

“I ja također kao i Novak smatram da tenisači nisu dovoljno zastupljeni i zaštićeni u ATP-u. Trebamo bolju organizaciju i tu sam u potpunosti uz Novaka”, rekao je Simon i zatim je pojasnio Đokovićevu situaciju, odnosno zašto najboljeg tenisača na svijetu navijači i javnost toliko ne vole.

“Postoje oni koji ne vole ili ne prate Novaka Đokovića i koji ga mrze, ali sve to samo zato što je spreman zauzeti stav. I zato što je tome posvećen. Federer i Nadal su više diplomatični, sve komentiraju s distance. Njih ne zanimaju političke stvari i zato prolaze neokrznuti”, objasnio je.

Isto tako tvrdi da je Đoković od velike trojice ipak najjači. “Meni je Rafa najdraži, ali mislim da je Novak najjači, a Federerov stil najimpresivniji”, rekao je Simon.

Povratak na Net.hr