VIŠNJIK ĆE SUTRA BITI PRAVI TENISKI PAKAO: / Pavić i Dodig imaju ključeve finala Davis Cupa

Image
Foto: PIXSELL

Mate Pavić i Ivan Dodig sutra igraju za ulazak u finale Davis Cupa

14.9.2018.
17:12
PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski tenisači na jednu su pobjedu od plasmana u treće finale Davis Cupa, nakon što su prvog dana polufinalnog dvoboja na zadarskom Višnjiku ostvarili dvije uvjerljive pojedinačne pobjede. Borna Ćorić je sa 6-4, 7-6 (4), 6-3 nadigrao Stevea Johnsona, a Marin Čilić je sa 6-1, 6-3, 7-6 (5) svladao 20-godišnjeg debitanta Francesa Tiafoea.

Tako već u subotu Ivan Dodig i Mate Pavić mogu našoj reprezentaciji donijeti ukupnu pobjedu, nastave li niz trijumfa naših parova u Davis Cupu, koji traje već pune tri godine i devet mečeva zaredom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do pobjede nakon dva dana

Hrvatska je u mečevima u Svjetskoj skupini samo dvaput do ukupne pobjede stizala već nakon prva dva dana, oba puta se to dogodilo u dvobojima 1. kola i oba puta na domaćem terenu. Tako su naši tenisači 2009. u Poreču sa 5-0 svladali Čile, a godinu dana poslije su također s 5-0 nadigrali Ekvador.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FANTASTIČNI BORNA DONIO HRVATSKOJ PRVI BOD: Ćorić nije dao šansu suparniku, finale Davis Cupa je korak bliže!

Nakon vrlo uvjerljive predstave Borne Ćorića, hrvatskom reketu broj 1 nije ostalo ništa drugo nego ponoviti istu takvu igru i poslati poruku američkom debitantu 20-godišnjem Francesu Tiafoeu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razbio Tiafoea

Šesti tenisač svijeta je svoju zadaću shvatio vrlo ozbiljno i već za 26 minuta osvojio prvi set u kojem je mladom Amerikancu prepustio samo jedan gem. Na sličnom je putu Čilić bio i u drugom setu, kad je četvrtim 'breakom' u meču poveo sa 4-1. No, Tiafoe je jedan 'break' vratio te počeo pokazivati veći otpor nego u prvom setu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
U ZADRU JE ODLIČNA ATMOSFERA NA DAVIS CUPU: /

Hrvatski tenisači sjajno igraju, ali imamo i pobjednika na tribinama

Image
U ZADRU JE ODLIČNA ATMOSFERA NA DAVIS CUPU: /

Hrvatski tenisači sjajno igraju, ali imamo i pobjednika na tribinama

To je zorno demonstrirao u trećem setu, u kojem su obojica tenisača bili vrlo uvjerljivi na servisu, tako da nijedan nije došao u priliku za novi 'break'. Početak odlučujućeg, 13. gema prošao je u znaku Amerikanca koji je poveo 3-0. Na promjeni strana još je uvijek imao prednost od 4-2, ali je uslijedila Marinova serija od četiri poena, slična onoj kojom je Ćorić izbrisao zaostatak i osvojio 'tie-break' drugog seta u dvoboju sa Johnsonom.

Tiafoe je na 4-6 prvu meč-loptu spasio sa servisom, ali drugu nije mogao. Čilićev servis je bio prezahtjevan i nakon dva sata i 14 minuta naš je najbolji tenisač slavodobitno podigao ruke u zrak. Ćoriću i Čiliću je ukupno trebalo samo četiri sata i 38 minuta igre kako bi Hrvatsku doveli pred vrata trećeg finala, drugog u posljednja tri izdanja Davis Cupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na putu Ljubičića i Ančića

Više od 6000 gledatelja ispratilo je Marinovu pobjedu kojom je postao najuspješniji tenisač hrvatske reprezentacije u povijesti sa 37 trijumfa u Davis Cupu. Ovo mu je bila 27 pobjeda u pojedinačnim dvobojima, a još ih deset ima u paru. Tako je prošao dosadašnjeg surekordera Ivana Ljubičića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi ga doista prestigao, morat će napraviti još nešto - zajedno sa suigračima po drugi put u povijesti donijeti Davis Cup u Hrvatsku, kao što su to Ljubičić i Mario Ančić učinili 2005. godine. Oni su do velikog trijumfa stigli u Bratislavi, a uspiju li pobijediti Amerikance, današnju generaciju čeka put u Francusku ili Španjolsku, gdje će biti odigrano posljednje "pojedinačno" finale Davis Cupa, prije prelaska na novi format od sljedeće godine.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo