VIŠNJIK ĆE SUTRA BITI PRAVI TENISKI PAKAO: / Pavić i Dodig imaju ključeve finala Davis Cupa

Image
Foto: PIXSELL

Mate Pavić i Ivan Dodig sutra igraju za ulazak u finale Davis Cupa

14.9.2018.
17:12
PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski tenisači na jednu su pobjedu od plasmana u treće finale Davis Cupa, nakon što su prvog dana polufinalnog dvoboja na zadarskom Višnjiku ostvarili dvije uvjerljive pojedinačne pobjede. Borna Ćorić je sa 6-4, 7-6 (4), 6-3 nadigrao Stevea Johnsona, a Marin Čilić je sa 6-1, 6-3, 7-6 (5) svladao 20-godišnjeg debitanta Francesa Tiafoea.

Tako već u subotu Ivan Dodig i Mate Pavić mogu našoj reprezentaciji donijeti ukupnu pobjedu, nastave li niz trijumfa naših parova u Davis Cupu, koji traje već pune tri godine i devet mečeva zaredom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do pobjede nakon dva dana

Hrvatska je u mečevima u Svjetskoj skupini samo dvaput do ukupne pobjede stizala već nakon prva dva dana, oba puta se to dogodilo u dvobojima 1. kola i oba puta na domaćem terenu. Tako su naši tenisači 2009. u Poreču sa 5-0 svladali Čile, a godinu dana poslije su također s 5-0 nadigrali Ekvador.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FANTASTIČNI BORNA DONIO HRVATSKOJ PRVI BOD: Ćorić nije dao šansu suparniku, finale Davis Cupa je korak bliže!

Nakon vrlo uvjerljive predstave Borne Ćorića, hrvatskom reketu broj 1 nije ostalo ništa drugo nego ponoviti istu takvu igru i poslati poruku američkom debitantu 20-godišnjem Francesu Tiafoeu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razbio Tiafoea

Šesti tenisač svijeta je svoju zadaću shvatio vrlo ozbiljno i već za 26 minuta osvojio prvi set u kojem je mladom Amerikancu prepustio samo jedan gem. Na sličnom je putu Čilić bio i u drugom setu, kad je četvrtim 'breakom' u meču poveo sa 4-1. No, Tiafoe je jedan 'break' vratio te počeo pokazivati veći otpor nego u prvom setu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
U ZADRU JE ODLIČNA ATMOSFERA NA DAVIS CUPU: /

Hrvatski tenisači sjajno igraju, ali imamo i pobjednika na tribinama

Image
U ZADRU JE ODLIČNA ATMOSFERA NA DAVIS CUPU: /

Hrvatski tenisači sjajno igraju, ali imamo i pobjednika na tribinama

To je zorno demonstrirao u trećem setu, u kojem su obojica tenisača bili vrlo uvjerljivi na servisu, tako da nijedan nije došao u priliku za novi 'break'. Početak odlučujućeg, 13. gema prošao je u znaku Amerikanca koji je poveo 3-0. Na promjeni strana još je uvijek imao prednost od 4-2, ali je uslijedila Marinova serija od četiri poena, slična onoj kojom je Ćorić izbrisao zaostatak i osvojio 'tie-break' drugog seta u dvoboju sa Johnsonom.

Tiafoe je na 4-6 prvu meč-loptu spasio sa servisom, ali drugu nije mogao. Čilićev servis je bio prezahtjevan i nakon dva sata i 14 minuta naš je najbolji tenisač slavodobitno podigao ruke u zrak. Ćoriću i Čiliću je ukupno trebalo samo četiri sata i 38 minuta igre kako bi Hrvatsku doveli pred vrata trećeg finala, drugog u posljednja tri izdanja Davis Cupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na putu Ljubičića i Ančića

Više od 6000 gledatelja ispratilo je Marinovu pobjedu kojom je postao najuspješniji tenisač hrvatske reprezentacije u povijesti sa 37 trijumfa u Davis Cupu. Ovo mu je bila 27 pobjeda u pojedinačnim dvobojima, a još ih deset ima u paru. Tako je prošao dosadašnjeg surekordera Ivana Ljubičića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi ga doista prestigao, morat će napraviti još nešto - zajedno sa suigračima po drugi put u povijesti donijeti Davis Cup u Hrvatsku, kao što su to Ljubičić i Mario Ančić učinili 2005. godine. Oni su do velikog trijumfa stigli u Bratislavi, a uspiju li pobijediti Amerikance, današnju generaciju čeka put u Francusku ili Španjolsku, gdje će biti odigrano posljednje "pojedinačno" finale Davis Cupa, prije prelaska na novi format od sljedeće godine.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo