Virus koji se prenosi zrakom pokosio 8 tenisača!

Osmero tenisača i tenisačica oboljelo je od želučanog virusa na ATP, odnosno WTA turnirima koji se paralelno igraju u Indian Wellsu. 'Virus je samoograničavajuć, a traje između 24 i 48 sati.

12.3.2012.
10:43
VOYO logo

Među oboljelima su deveta nositeljica, Ruskinja Vjera Zvonarjeva, te 14. nositelj, Francuz Gaël Monfils. U nedjelju je Zvonarjeva predala svoj meč 3. kola Čehinji Klari Zakopalovoj bez borbe, dok su ranije tijekom dana isto učinili Monfils, Austrijanac Jürgen Melzer i Amerikanka Vania King. "Zaista mi je žao što sam se povukla iz turnira, ali na žalost ne osjećam se dovoljno dobro da bih se natjecala. Nadam se da ću se oporaviti od bolesti i zaigrati na sljedećem turniru u Miamiju, ali sada se ne osjećam jednostavno dovoljno dobro da bih izašla na teren i igrala", komentirala je Zvonarjeva.

Monfilsa, koji je u 2. kolu trebao igrati protiv Rusa Nikolaja Davidenka, zamijenio je lucky loserBjörn Phau, dok je King, koja je prošlog mjeseca u Parizu osvojila svoj premijerni WTA turnir, predala bez borbe dvoboj 3. kola Njemici Angelique Kerber. Još ranije tijekom tjedna na želučane tegobe požalili su se i zbog istih nastupe otkazali Nijemac Philipp Kohlschreiber, Talijan Andreas Seppi, Slovakinja Magdalena Rybarikova i Amerikanka Bethanie Mattek-Sands. Iz zdravstvene zajednice Palm Springsa izdali su priopćenje kako je virus raširen diljem Coachella Valleyja gdje se održava turnir, a da su simptomi mučnina, povraćanje, proljev i povišena temperatura. "Virus je samoograničavajuć, a traje između 24 i 48 sati. Prenosi se zrakom i direktnim kontaktom, a ne hranom. Tijekom proteklog tjedna posjeti hitnoj službi povećani su oko 15%. Uočili smo da navijači i igrači turnira proživljavaju iste simptome bolesti", stoji među ostalim u priopćenju Medicinskog centra Eisenhower.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je ostala bez predstavnika na ATP turniru iz Masters serije 1000 u Indian Wellsu. Posljednji hrvatski tenisač preostao u ždrijebu bio je Marin Čilić, a njega je u tijesna dva seta sa 7:6(3), 7:6(4) savladao David Nalbandian...

Bio je to četvrti međusobni ogled ove dvojice tenisača, a Argentincu, 74. igraču svijeta, za četvrtu su pobjedu trebala dva sata i sedam minuta igre. I Čilić i Nalbandian gubili su svoje servise po tri puta, jednom u prvom i dva puta u drugom setu s tim da je Međugorac realizirao tri od sedam, a Južnoamerikanac tri od 12 break-lopti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tie-breaku je više koncentracije i sreće imao Argentinac, pobijedivši sa 7:3 u prvom i 7:4 u drugom setu. Šteta, jer Marin je pokazao veliku želju, ali odlučilo je doslovno nekoliko poena.

Čilić je u 1. kolu bio slobodan, a valja reći da mu je ovo bio tek drugi meč u ovoj kalendarskoj godini po povratku od ozljede koljena. Podsjećamo, u prvom je kolu Delray Beacha bolji od njega u tri seta bio Finac Jarkko Nieminen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 1. kolu Indian Wellsa poražena su preostala dva hrvatska predstavnika Ivan Dodig (od Dimitrova) i Ivo Karlović (od Kubota).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo