INCIDENT NA US OPENU

[VIDEO] JEDINA SNIMKA NA KOJOJ SE TOČNO VIDI ŠTO JE ĐOKOVIĆ NAPRAVIO: Pogodio je sutkinju i začuo se krik

Tijekom prijenosa samo je jedna kamera uhvatila situaciju na kojoj se točno vidi što se dogodilo

Najbolji tenisač svijeta, Srbin Novak Đoković, diskvalificiran je u 4. kolu US Opena jer je po završetku gema lopticom pogodio linijsku sutkinju.

Đoković je protiv Španjolca Pabla Carena Buste gubio s 5-6 u prvom setu kada je trostruki pobjednik US Opena izgubio živce nakon što je što je izgubio svoj servis. Đoković je udario lopticu svom snagom, a ona je pogodila linijsku sutkinju.

Sutkinja je pala nakon što ju je loptica pogodila u vrat i pružena joj je medicinska pomoć. Đoković se odmah ispričao, ali mu je glavni sudac, prema pravilima i u suradnji sa supervizorom turnira, dosudio diskvalifikaciju.

ProfimediaFoto: Profimedia

Što se zapravo dogodilo?

Tijekom prijenosa samo je jedna kamera uhvatila situaciju na kojoj se točno vidi što se dogodilo. Glavna kamera nalazila se iznad sutkinje i uhvatila je kadar u kojem se vidi kako Đoković odlazi prema sutkinji kako bi se ispričao.

Međutim, sporedna kamera uhvatila je cijeli incident. Đoković je u ključnom trenutku prvog seta nervozno nabio reketom jednu lopticu i zatim je iz džepa izvukao drugu i preko ramena je napucao putem do klupe, što tenisači nehotice rade. Ali ovaj put je loptica završila u vratu sutkinje i na ovoj snimci se to vidi. Đoković je slučajno pogodio sutkinju, začuo se zatim jeziv krik, a Srbin je odmah dotrčao do sutkinje i ispričao se za svoj djelo, ali na koncu su čelnici odlučili da će ga izbaciti.

Povratak na Net.hr