VIDEO: / Hrvatski starac oduševio, sramota za HTV

Fenomenalan meč dostojan i finala odigrali su Ivan Ljubičić i Andy Murray u 3. kolu Wimbledona.

25.6.2011.
1:46
VOYO logo

Ivan Ljubičić odigrao je meč godine na središnjem terenu, u ekskluzivnoj večernjoj poslastici dana protiv skoro deset godina mlađeg Škota Andyja Murraya i na kraju mu je za peti set nedostajalo par poena, ili možda, da tako kažemo, par godina manje.

Murray je slavio sa 6:4, 4:6, 6:1, 7:6, ali Ljubo je zaista prikazao izvrstan tenis ostavljajući gledatelje bez daha, kao i britanske komentatore koji su cijeli meč strahovali za svog ljubimca. "Nevjerojatno igra ovaj hrvatski starac u 32. godini", hvalili su domaćini briljantnog Ljubu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju su, pa čak i više od Ljubičića, izgubili pretplatnici nacionalne televizije koja se nije udostojila prenositi ovaj susret, osim na HRT +. Umjesto skoro tri sata vrhunskog tenisa, na Drugom su programu reprizirani 'Bitange i Princeze' , a poslije je ekskluzivno prikazana i nova skandinavska kriminalistička serija 'Inspektorica Irene Huss'.

Urednik sportskog programa HTV-a Bruno Kovačević bio je nedostupan za komentar, ali misteriju je donekle razriješio Stjepan Balog koji je za sportski.net. izjavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odluka da se meč ne prenosi nema veze s nama u sportskoj redakciji. Donijeta je na višoj razini".

No, okrenimo se samom meču u kojem naš tenisač ima za čime žaliti. U prvom je setu Ljubičić prvi slomio otpor svoga protivnika oduzevši mu servis u sedmom gemu. Ipak, Murray se uspio vratiti i dva puta za redom oduzeti servis našem tenisaču. Na taj je način prvi set završio 6:4 u korist Britanca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzavrele tribine koje su zdušno bodrile svog miljenika nisu uspjele dekoncentrirati Hrvata koji je u drugom setu opet prvi breaknuo svog protivnika. No, Ljubičić je ovoga je puta odigrao sjajno i bez greške zadržao servis do kraja seta, za izjednačenje.

U trećoj dionici Ivan je fizički pao. Rastrčani Murray pokazao je zašto je 4. igrač svijeta jer poeni koje je nizao bili su prava poslastica za sve ljubitelje tenisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtom setu, Murray je Ljubi odmah na startu oduzeo servis i činilo se kako je priča gotova. No, opet je Ivan odnekud izvukao dodatnu snagu i hrabrom je igrom vratio svoj izgubljeni servis. Meč je okončan u trinaestoj igri gdje je više sreće i koncentracije imao Škot.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljubičiću na kraju može žaliti za propuštenom prilikom jer je ovaj put imao priliku konačno skinuti prokletstvo trećeg wimbledonskog kola.

Vezani članci:

arti-201106240125006 arti-201106240462006 arti-201106230275006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo