[FOTO, VIDEO] ĐOKOVIĆ IZAZVAO POLEMIKE U ŠPANJOLSKOJ: / 'Nije to smio napraviti, pravila vrijede za sve'

Image
Foto: Profimedia

'Španjolski teniski savez jasno je naglasio da nitko, pa ni profesionalci, nema pravo trenirati na terenu'

5.5.2020.
13:08
Profimedia
VOYO logo

Prvi tenisač svijeta Novak Đoković izazvao je polemike u Španjolskoj nakon što je počeo trenirati i video trening-meča s Carlosom Gomezom Herrerom, inače prijateljom iz Marbelle u kojoj se Nole nalazi čitavo vrijeme izolacije, objavio na instagramu, javlja madridski sportski dnevni list AS.

Image
VELIKA TALIJANSKA STUDIJA OTKRIVA KOJI SU SPORTOVI NAJOPASNIJI ZA ŠIRENJE KORONAVIRUSA: /

Tenis nema skoro nikakvu mogućnost zaraze

Image
VELIKA TALIJANSKA STUDIJA OTKRIVA KOJI SU SPORTOVI NAJOPASNIJI ZA ŠIRENJE KORONAVIRUSA: /

Tenis nema skoro nikakvu mogućnost zaraze

Jednostavno, dok traju mjere zabrane na Pirenejima u jeku pandemije koronavirusa koja je poharala Španjolsku, nije s moralnog stajališta nije smio to napraviti unatoč očitoj dozvoli koju je ishodio u klubu Puente Romano. Pogotovo ne sa sparing-parnerom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Treninzi moraju biti individualni'

"Sportski tereni otvorit će se tek u prvoj fazi popuštanja mjera 11. svibnja i dotad treninzi moraju biti individualni. Zapravo, španjolski teniski savez jasno je naglasio da nitko, pa ni profesionalci, nema pravo trenirati na terenu. Đoković, iako nije državljanin Španjolske, također podliježe tim propisima. Teoretski, profesionalni sportaši mogu trenirati samo pojedinačno, uz prisustvo trenera, kao promatrača i držeći potrebnu socijalnu distancu", stoji u tekstu AS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tenisači, inače, pripadaju grupi sportaša kojima je najteže nastaviti svoje aktivnosti, osim ako ne pronađu privatne terene na kojima sami mogu vježbati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz to, činjenica da morate trenirati pojedinačno je komplicirana ako nemate stroj za bacanja loptica. Iako se čini da je Đoković dobio dozvolu da trenira i to je učinio sparingom, normalno je da se to ne bi smijelo događati. Stoga, profesionalci nisu previše zadovoljni nekim mjerama, koje im ne dopuštaju da nastave svoje aktivnosti u normalnim uvjetima i na jednakoj osnovi s ostalima.

Situacija u Hrvatskoj

I u Hrvatskoj, za usporedbu, do prošlog je ponedjeljka vladala zabrana igranja, no svejedno su neki tenisači u dogovoru s lokalnim vlastima dobili dopuštenje unatoč da se, u biti, kolektivno još ne može...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatskim sportašima I. i II. kategorije u pojedinačnim sportovima te seniorskim ekipama koje nastupaju u najvišem stupnju natjecanja omogućeno je da se vrate treninzima.

Središnji državni ured za sport (SDUŠ) objavio preporuku o treninzima, koju je izradio Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Njome je propisano na koga se odnosi mogućnost treniranja, koje sve uvjete treba zadovoljiti, na koji način treba voditi evidenciju treninga i točno postupanje za vrijeme, te prije i poslije treninga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možemo puno diskutirati, je li tenis beskontaktni sport? Ako vi bacite lopticu ispred svojih usta i nakon toga je udarite reketom, pa je potom uzme ovaj drugi i primi u ruku i istu tu lopticu servira i baci ju ispred svojih usta…. Tu isto treba vidjeti postoje li tu neki epidemiološki aspekti o kojama se može diskutirati i obuhvatiti nekim mjerama. Ja svakoga tko misli da može nešto napraviti i pomoći epidemiolozima u razrađivanju epidemioloških mjera pozivam da to pokuša staviti na papir i pokušamo vidjeti što se može napraviti”, kazao je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak na presici Stožera prije osam dana.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ITF predstavio sanitarne upute

U međuvremenu je Međunarodna teniska federacija (ITF) predstavila i sanitarne upute za teniska natjecanja jednom kada ih nacionalne vlade odobre, a prema njima će organizatori morati osigurati različite loptice za svakog pojedinog igrača, rukavice od lateksa i maske za sakupljače i promjenu strana obilaskom mreže u suprotnom smjeru...

Te upute omogućit će tek smanjenje rizika zaraze od zaraze koronavirusom, jer ne mogu eliminirati taj rizik skroz u potpunosti. Također, nema rukovanja među igračima, kao i sa sucima, a jednom kada gledateljima bude dopušteno gledanje mečeva s tribina, potrebno je osigurati da razmak među njima bude najmanje dva metra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo