VELIKI TJEDAN HRVATSKOG TENISA: / Naši se s Australian Opena mogu vratiti s tri naslova

Image
Foto: PIXSELL/AFP

Hrvatski tenis ima razloga za zadovoljstvo

26.1.2018.
11:59
PIXSELL/AFP
VOYO logo

Neovisno o ishodima finalnih mečeva, hrvatski navijači i zaljubljenici u tenis imaju se čemu radovati. Hrvatska će, naime, imati predstavnika u tri od pet seniorskih kategorija na Australian Openu, prvom Grand Slam teniskom turniru sezone.

Marin Čilić igrat će protiv Rogera Federera za naslov pobjednika u konkurenciji tenisača. Prepreka koja vodi do naslova najteža je moguća. Švicarski tenisač nada se 20. naslovu s turnira Grand Slam kategorije i šestom iz Australije. Čilića je pobijedio u osam od dosadašnjih devet međusobnih sučeljavanja, no optimizam nudi Marinova igra koja je u Australiji uistinu odlična.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, Čilić je do jedinog Grand Slam naslova u karijeri, US Opena osvojenog 2014. godine, stigao među ostalima i polufinalnom pobjedom protiv Federera i to bez izgubljenog seta. Razmišljat će Čilić o tom meču sigurno, a bude li pružio igru kakvu je pružao u dosadašnjem dijelu turnira šanse za drugu Grand Slam titulu sigurno ima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pavić za dva naslova

Veliki uspjeh na Australian Openu upisuje i Mate Pavić koji će u borbu za naslov u čak dvije konkurencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa austrijskim partnerom Oliverom Marachom, s kojim je lani igrao i u finalu Wimbledona, tražit će put do uspjeha u turniru parova protiv kolumbijske kombinacije koju čine Juan Sebastián Cabal i Robert Farah, jedanaesti nositelji turnira. Marach i Pavić postavljeni su za sedme nositelje.

Priliku za naslov Pavić ima i u konkurenciji mješovitih parova u kojem mu je partnerica kanadska tenisačica Gabriela Dabrowski. Osmi nositelji turnira tražit će konačnu nagradu protiv boljih iz ogleda Babos/Bopanna-Martinez Sanchez/Demoliner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo