Ivanišević napravio ludnicu u Stockholmu!

'Igrao sam nevjerojatno! Uvijek sam uživao igrajući protiv Edberga.

15.3.2012.
11:36
VOYO logo

Goran Ivanišević ostao je u igri za finale ATP Champions Toura, fenomenalnom igrom i pobjedom nad legendarnim Stefanom Edbergom 6:4, 6:2 u 2. kolu A skupine na turniru u Stockholmu.

Prvoga dana natjecanja, Ivanišević je izgubio od još jednog domaćeg predstavnika, Magnusa Larssona koji je slavio sa 6:7(12), 7:6(6), 10:3. U tom meču je najbolji hrvatski tenisač svih vremena propustio meč-loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dan kasnije se Goran ukazao u najboljem izdanju. Pobijedio je Stefana Edberga 6:4, 6:2. Zanimljivo je prisjetiti se da je Ivanišević imao 10-9 protiv Edberga u njihovim aktivnim karijerama. Velikog Šveđanina svladao je u četvrtfinalu US Opena 1996. godine, što je bio Edbergov posljednji meč u karijeri na Grand Slam turnirima.

"Igrao sam nevjerojatno! Uvijek sam uživao igrajući protiv Edberga. U ovom meču sam ga stvarno jako želio pobijediti i drago mi je da mi je to uspjelo. Bila je to jedna od onih večeri u kojima mi je sve polazilo za rukom. Stefan je počeo odlično, imao je dvije break-lopte što me malo zabrinulo, ali sam nakon toga igrao uistinu jako dobro. Servis, retern, kretanje, sve je funkcioniralo odlično. Igrao sam dobro i dan ranije protiv Larssona, imao sam meč-loptu na svom servisu, ali ovo je vjerojatno najbolji meč koji sam ikada odigrao na Champions Touru", izjavio je Ivanišević, koji se turnirima svjetskih teniskih legendi priključio 2004. godine, nakon što je u Wimbledonu iste godine okončao aktivnu karijeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovako je to izgledalo nekad

"Kada sam na terenu, zaboravljam da imam 40 godina. Moram stalno sam sebe podsjećati na to. U glavi mi je kao da još uvijek imam 20", dodao je Goran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Magnus Larsson je u 2. kolu pobijedio Južnoafrikanca Waynea Ferreiru 6:3, 6:3 i predvodi A skupinu s dvije pobjede, dok Goran (3-2 u setovima) i Edberg (2-2) imaju po pobjedu i poraz. Sva trojica imaju izglede za plasman u finale. U četvrtak će Ivanišević igrati protiv Ferreire, dok će dvojica Šveđanina međusobno odmjeriti snage.

U B skupini Amerikanac John McEnroe i Austrijanac Thomas Muster imaju po dvije pobjede. Dvojica ljevorukih tenisača će u međusobnom susretu odlučiti koji će od njih u finale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo