VELIKA TENISKA AFERA: / Namješteno 97 mečeva, uhićeno 28 tenisača; među njima je i sudionik US Opena

Image
Foto: AFP/Ilustracija

Tenis trese skandal

10.1.2019.
16:44
AFP/Ilustracija
VOYO logo

Španjolska policija uhapsila je 83 osobe, od čega 28 tenisača, zbog namještanja mečeva na Futures i Challenger turnirima, objavio je Europol. Na spomenutoj web stranici piše:

"Prevara na teniskim terenima: Kriminalna organizacija zgrnula milijune od namještanja mečeva".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
LEGENDARNI AMERIČKI TENISAČ PREUZIMA DAVIS CUP REPREZENTACIJU: /

'Ovo je za mene posao iz snova!'

Image
LEGENDARNI AMERIČKI TENISAČ PREUZIMA DAVIS CUP REPREZENTACIJU: /

'Ovo je za mene posao iz snova!'

Organizirana kriminalna skupina

Kriminalna skupina uključena u manipuliranje profesionalnih teniskih natjecanjima, razbijena je u operaciji koju je vodila Španjolska civilna straža, a koordinirao ju "Nacionalni visoki sud u Španjolskoj"uz potporu Europola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupno je uhićeno 83 osumnjičenika, od kojih je 28 profesionalnih igrača. Kako se navodi, među njima je i jedan tenisač koji je prošle godine igrao na US Openu, a sumnja se da je namješteno ukupno 97 mečeva.

Podmićivali tenisače

Sve je organizirala kriminalna skupina iz Armenije, koja je podmićivala tenisače kako bi utjecala na rezultate i tako stekla financijsku dobit, a da bi osigurali posao, članovi ove zločinačke organizacije su i bili na turnirima na kojima su namještali mečeve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U akcijama u Španjolskoj zaplijenjeno je 167 tisuća eura, puška sačmarica, više od 50 elektronskih uređaja, kreditne kartice i pet luksuznih automobila, a blokirana su 42 računa", javlja madridski AS.

Istraga pokrenuta 2017.

Istraga je pokrenuta 2017. godine kada je Jedinica za integritet tenisa (TIU) otkrila nepravilne aktivnosti vezane za unaprijed dogovorene mečeveu ITF Futures i Challenger turnirima. Osumnjičeni su podmitili profesionalne igrače kako bi jamčili unaprijed određene rezultate i koristili identitete tisuća građana kako bi se kladili na unaprijed dogovorene mečeve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kriminalna skupina armenskih pojedinaca koristila je profesionalnog tenisača, koji je djelovao kao veza između kriminalne organizacije i ostatka kriminalne skupine. Nakon što su podmitili igrače, članovi mreže u Jermeniji su prisustvovali utakmicama kako bi osigurali da se tenisači pridržavaju onoga što je prethodno dogovoreno, te su naredili ostalim članovima grupe da nastave s okladama postavljenim na nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo