INCIDENT

VELEPOSLANIK SNAŽNO RASPALIO PO ĐOKOVIĆU: ‘Ti si primitivac, šovinist i nacionalist’! Žestoko mu uzvratio Novakov tata

Komentirao je slavlje srpske reprezentacije nakon pobjede u finalu

Srpska teniska reprezentacija predvođena Novakom Đokovićem osvojila je ATP Kup u Australiji, pobijedivši u finalu španjolsku vrstu prevođenu Rafaelom Nadalom. Međutim, to je finale ostavilo podosta kontroverzi za sobom. Naime, prvo se Nadal žalio na neprimjereno ponašanje dijela publike koji je navijao za Đokovića, a onda se pak javio kosovski veleposlanik iz Bugarske te je ponajboljeg igrača svijeta nazvao “primitivcem”.

Kosovski veleposlanik, Edon Cana, komentirao je slavlje srpske reprezentacije nakon pobjede u finalu. “Nakon vojnog marša, nastavili su s Kosovom. Možeš biti osvajač ATP Kupa, ali duboko u sebi i primitivac, klasični balkanski nacionalist i šovinist”, napisao je Edon Cana na svom Twitter-profilu i zatim je još naglasio: “Nije slučajno Novak Đoković najmanje obožavani šampion u povijesti tenisa”.

 

Referirao se na pjesmu “Marš na Drinu”, koju su prvo pjevali na proslavi, a zatim su zapjevali “Vidovdan” i završili refrenom “Tko će mi oteti Kosovo iz moje duše”.

Situaciju je odmah komentirao Đokovićev otac Srđan Đoković. “Da, Novak je nacionalist. Ali to nije ništa ružno. On samo voli svoj narod i svoju zemlju. Kao što je Jeruzalem za Izrael, tako je i Kosovo za Srbiju sveta zemlja”, kazao je Srđan Đoković.

Povratak na Net.hr