HAČANOV I VIROZA SLOMILI BORNU ĆORIĆA: / Rusi u dva meča 'nokautirali' Hrvatsku

Image
Foto: Profimedia

U posljednjem setu Ćorić je jedva mogao hodati, što je iskoristio 17. tenisač svijeta da uzme pobjedu

18.11.2019.
20:33
Profimedia
VOYO logo

Davis Cup

Hrvatska - Rusija 0:2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borna Ćorić - Karen Hačanov

7-6, 4-6, 4-6

Hrvatska teniska Davis Cup reprezentacija gubi od Rusije s nedostižnih 0-2 u susretu prvog kola B skupine završnog turnira novog formata Davis Cupa.

Nakon što je u prvom meču Borna Gojo, 21-godišnji debitant u našoj teniskoj reprezentaciji, poražen od Andreja Rubljova sa 3-6, 3-6, u drugom meču je naš prvi reket Borna Ćorić izgubio od Karena Hačanova 7-6 (4), 4-6, 4-6.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rusija sada ima nedostižnu prednost, a u posljednjem meču snage će odmjeriti parovi.

Ćorić je dobro otvorio meč, dobio je prvi set, nažalost u nastavku meča ostao je bez snage nakon nedavne viroze i Hačanov je okrenuo rezultat u svoju korist.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to njihov treći međusobni susret i prva pobjeda za 17. tenisača svijeta. Prva dva meča Ćorić je dobio 2017. u Rotterdamu i Milanu.

Image
ANDREJ RUBLJEV PREJAK ZA BORNU GOJU: /

Veliki teret sad je na leđima Borne Ćorića

Image
ANDREJ RUBLJEV PREJAK ZA BORNU GOJU: /

Veliki teret sad je na leđima Borne Ćorića

Težak i dugotrajan meč

U prvom setu do rezultata 3-3 nije bilo previše uzbuđenja i oba tenisača sigurno su držala svoje servise. Prvi je do prilike stigao ruski tenisač koji je prvi vodstvu 4-3 imao tri vezane break lopte. Međutim, Borna je sjajno odigrao nastavak gema i uspio je izjednačiti na 4-4. Set je potom razriješen u trinaestoj igri. Hačanov je uz mini break poveo 2-0, no Borna je u nastavku uzvratio s dva oduzeta servisa i rezultatom 7-4 dobio tiebreak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom setu Rus je uspio izjednačiti, a ključnim se pokazao sedmi gem u kojem je Hačanov napravio break za vodstvo 4-3. U idućem gemu je Borna imao priliku vratiti izgubljeni gem, ali nije uspio.

U trećem setu Ćorić je očito ostao bez snage. U petom gemu je spasio čak četiri break lopte, ali u sedmoj igri nije i Rus je stigao do velike prednosti koju je obranio do kraja meča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poraz Borne Goje

U prvom meču Borna Gojo, 21-godišnji debitant u našoj teniskoj reprezentaciji, poražen je od Andreja Rubljova sa 3-6, 3-6 poslije sat i osam minuta igre.

Borna Gojo (ATP-280), koji je tek prije tri mjeseca krenuo u svijet profesionalnog tenisa, loše je krenuo u meč protiv favoriziranog Rubljova, 23. igrača svijeta. Izgubio je servis već u prvom gemu, ali uspio se pribrati i odmah uzvratiti "breakom". No, ostatak prvog seta bio je "jednosmjerna ulica" u kojoj je ruski tenisač još dva puta oduzeo servis Goji. Na startu drugog seta Gojo je imao dvije vezane "break-lopte", ali ih nije iskoristio. Kazna je stigla vrlo brzo, Rubljov dolazi do "breaka" i rutinski zaključuje meč u svoju korist.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gojo je igrao za američko sveučilište Wake Forest, a u reprezentaciju je ušao umjesto ozlijeđenog Marina Čilića. Privremeni izbornik Franko Škugor odlučio se za njega jer je smatrao da će se bolje snaći na bržoj podlozi od Nine Serdarušića.

U našoj skupini je i Španjolska, koju predvodi prvi tenisač svijeta Rafael Nadal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utorak se sastaju Španjolska i Rusija, a u zadnjem susretu u skupini Hrvatska, koja brani naslov pobjednika Davis Cupa, u srijedu će igrati protiv Španjolske.

Na finalnom turniru Davis Cupa u Madridu sudjeluje 18 reprezentacija podijeljenih u šest skupina, a u četvrtfinale će se plasirati pobjednici skupina i dvije najbolje drugoplasirane reprezentacije. Četvrtfinale je na rasporedu u četvrtak i petak, dan kasnije je polufinale, a u nedjelju, 24. studenoga, je finale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Treći set

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4-6 Gotovo je. Hačanov je uzeo i treći set.

3-5 Ne može više Ćorić trčati. Kreće se jako teško, kao da izvlači posljednje atome snage. Ali ne predaje se Borna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3-4 Ćorić je pokleknuo. Hačanov je došao do breaka koji bi mogao vrlo lako značiti da je kraj priče ovdje za hrvatskog tenisača. Rus servira za 3-5.

3-3 Borna Ćorić je izgleda dobro fizički i traži što veći odmor između poena. Viroza koju je imao sigurno utječe na njegovu kondiciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3-2 Nevjerojatno je Ćorić izvukao gem, a gubio je 0-40

2-2 Jako je teško doći do breaka u ovom meču. Ćorić igra hrabro, no Rus pokazuje veliku kvalitetu. u međuvremenu, mobitel je zazvonio ruskom izborniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

0-0 Počeo je treći set. Borna je na servisu.

Drugi set

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4-6 Rus je bio bolji u drugom setu i morat će se Borna dobro namučiti da vrati Hrvatsku u igru u trećem setu.

3-5 Imao je Borna Ćorić break-loptu, ali ju nije iskoristio i hačanov je stigao na rub osvajanja svog prvog seta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3-2 Kakav gem za Ćorića. Činilo se kao da je trajao vječno. Hačanov nije iskoristio break-loptu i Ćorić se uspio izvuči iz još jedne neugodne situacije.

1-0 Ćorić osvaja prvi gem, a podrška s tribina ne prestaje. Svaka čast našim navijačima!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

0-0 Krećemo u drugi set. Statistika ide u prilog našem tenisaču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi set

7-6 Borna Ćorić uzeo je prvi set! Odlično je reagirao u ključnim trenucima i došao u veliku prednost.

6-6 Ulazimo u tie-break i nijanse će odlučivati o tome tko će uzeti ovaj prvi set.

3-3 Ćorić s tribina ima sjajnu potporu, ali još uvijek ne može do breaka.

1-2 Nakon tri gema nitko nije izgubio svoj servis. Potpuno različit meč od ovog prvog Borne Goje i Andreja Rubljeva.

0-0 Počeo je meč Borne Ćorića i Karena Hačanova. Rus prvi servira.

Hrvatska Davis Cup reprezentacija na čelu s izbornikom Frankom Škugorom ulazi u obranu naslova svjetskih prvaka u Madridu.

Nakon što je Borna Gojo izgubio u svom meču protiv Andreja Rubljeva, na teren će izaći Borna Ćorić (ATP-28) koji će igrati protiv Karena Hačanova (ATP-17). Posljednji predstavnici Hrvatske koji budu igrali su Nikola Mektić i Ivan Dodig koji će protiv Rubljeva i Hačanova tražiti vjerojano odlučujući bod u susretu Hrvatske i Rusije.

Poraz Goje u debiju

U svom debitantskom nastupu za hrvatsku Davis Cup reprezentaciju u Madridu Splićanin Borna Gojo izgubio je nakon sat vremena i deset minuta od Rusa Andreja Rubljeva 2:0 u setovima. Oba seta Rus je dobio istim rezultatom - 6-3.

Razlika u kvaliteti između dvojice tenisača bila je očita. Dok je naš tenisač daleko je od Top 200 na ATP ljestvici (280.), Rubljev je na odličnom 23. mjestu ATP ljestvice.

U meč su obojica tenisača ušli dosta dekoncentrirano i na samom početku vidjeli smo tri breaka u prva tri gema. U jednom je trenutku Rubljov stigao do 4-1, no Gojo se počeo vraćati u meč i stigao do 4-3, no to je bilo to od hrvatskog tenisača.

Drugi set odradio je ruski tenisač rutinski i puno mirnije te stigao do prve pobjede za Rusiju u Davis Cupu.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo