FINALE DAVIS CUPA

UZALUD VAM TRUD, ARGENTINCI: Podloga u Areni će biti još brža od one u Zadru!

U zagrebačkoj Areni počele su pripreme za finale Davis Cupa u kojem će hrvatski tenisači od 25. do 27. studenog ugostiti Argentinu.

Do nedjelje se u Areni održavao turniru u tekvondou, a od ponedjeljka je rezervirana za teniski spektakl. Teren će se pripremati do subote, a od ponedjeljka će igrači moći trenirati na njemu.

Rekonstrukcija tribina

“U subotu je sve gotovo, s tim da će vjerojatno u četvrtak naši tenisači isprobati teren, da provjere da li sve odgovara, pa možemo eventualno napraviti neke preinake”, rekao je za HRT voditelj radova na postavljanju terena Ivica Petek.

Dvorana je odavno rasprodana, u Areni će biti oko 15.000 gledatelja.

“Osim na terenu, radimo i na rekonstrukciji sjeverne i južne tribine, što zbog prevelike navale, što zbog nekih uvjeta ITF-a. Radimo i dekoraciji cijele dvorane, puno detalja, više od 40 različitih svlačionica”, dodao je direktor Hrvatskog teniskog saveza Miroslav Zečić.

‘Pazit ćemo na pravila’

Iz Argentine su posljednjih dana stizala upozorenja kako podloga ne smije biti prebrza i kako će tražiti od ITF-a da sve bude u skladu s pravilima. No, čini se da će podloga na koncu biti i brža od one na kojoj je Hrvatska u polufinalu u Zadru pobijedila Francusku.

‘TO JE IZNENAĐENJE’: Krajan prokomentirao argentinski popis za finale Davis Cupa

“Podlogu je prozveo hrvatski proizvođač, patentirana je, koristili smo je već i u prethodnim razdobljima, a koristit ćemo je i sad. Ljudi rade na svjetskom tržištu zadnjih 20 godina. Našim igračima se podloga jako svidjela u Zadru i stručni stožer se odlučio za istu podlogu, vjerojatno malo bržu, ali zbog problema s ITF-om i Argentincima, pazit ćemo da bude u granicama dopuštene brzine, rekao je Zečić.

Povratak na Net.hr