FOTO: / Zgodne hostese i zvučna teniska imena u Umagu

Umag će i ovoga srpnja ljubiteljima tenisa priuštiti vrhunski doživljaj. Uz branitelja naslova i dvojicu bivših pobjednika, na 24.

17.6.2013.
14:48
VOYO logo

Impresivna lista tenisača za najstariji hrvatski ATP turnir, koji se ove godine održava od 18. do 28. srpnja na terenima ATP stadiona, predstavljena je u zagrebačkom hotelu Esplanade. Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić po šesti put se vraća u Umag, a kao prvi hrvatski branitelj naslova nakon pune 22 godine osjeća posebnu odgovornost, ali i izazov.

"Konkurencija je na umaškom turniru svake godine iznimno jaka, zato znam da obrana naslova neće biti nimalo lak posao. Ipak, ništa nije slađe nego pobijediti na domaćem terenu, zato ću učiniti sve da u Umagu ponovim uspjeh iz 2012. Igrati u Umagu je posebno zadovoljstvo, izvrsna organizacija, fantastična atmosfera na stadionu i oko njega s velikim brojem navijača daje mi dodatnu motivaciju da dam sve od sebe. Veselim se što ću ponovno igrati u Umagu!", rekao je Čilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Deveti igrač svijeta, Francuz Richard Gasquet dolazi s velikim očekivanjima, nakon pobjeda u Dohi i Montpellieru.

"Moj trener Riccardo, koji je radio i s Ivanom Ljubičićem, već godinama mi govori puno lijepih stvari o Umagu, pa sam uvijek želio doći i sam se uvjeriti. Umalo sam došao prošle godine, ali na žalost u tome nisam uspio. Za mene je veliko zadovoljstvo, ali i odgovornost igrati ove godine u Umagu", izjavio je Gasquet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjednik iz 2011. Ukrajinac Alexandr Dolgopolov, miljenik je umaške publike, a i njemu je Vegeta Croatia Open, prvi ATP turnir koji je osvojio u karijeri, jedan od najomiljenijih.

"U Umagu sam uvijek u najboljoj formi, kako na terenu, tako i izvan njega", rekao je Alexandr, koji u Umag dolazi četvrti put.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umaški turnir mogao bi biti važna stepenica na putu povratka nekadašnjeg Top 10 tenisača, Francuza Gaëla Monfilsa, koji je u snažnom usponu.

"Ovo je važna godina za mene, jer u njoj želim prevladati sve svoje dosadašnje probleme. Želim se vratiti jači nego ikada i nastaviti graditi karijeru s još boljim rezultatima. Umag će mi dati priliku i da snimim još koji dobar kadar za svoju video produkciju koju sam pokrenuo u Parizu", istaknuo je Monfils.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na listi igrača je Poljak i Jerzy Janowicz, jedna od najvećih mladih nada svjetskog tenisa, koji je prošle sezone 2012. godine napredovao na ATP ljestvici za čak 195 mjesta, došavši na kraju 2012. do 26. mjesta. U Umag se vraća i prošlogodišnji polufinalist i pobjednik iz 2008. godine, Španjolac Fernando Verdasco, tu su i najbolji Talijani Andreas Seppi i Fabio Fognini, Španjolac Tommy Robredo, četvrtfinalist ovogodišnjeg Roland Garrosa, kao i Viktor Troicki, polufinalist Umaga 2007. i član reprezentacije Srbije koja je osvojila Davis Cupa 2010.

U borbi za naslov pobjednika važnu ulogu mogli bi igrati i Nijemac Florian Mayer (33. na ATP ljestvici), Španjolac Albert Montanes (50.), Argentinac Horacio Zeballos (51.) i Rus Dimitrij Tursunov (65.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo