U MORU PROBLEMA: / Lijepa Ruskinja napokon saznala jednu dobru vijest

Image
Foto: AFP, ADRIAN SANCHEZ-GONZALEZ

Ruskoj tenisačici Mariji Šarapovoj (29) Međunarodni je arbitražni sud (CAS) skratio kaznu zbog dopinga s dvije godine na 15 mjeseci.

4.10.2016.
15:36
AFP, ADRIAN SANCHEZ-GONZALEZ
VOYO logo

Međunarodni teniski savez (ITF) kaznio je peterostruku osvajačicu Grand Slam naslova dvogodišnjom zabranom nastupa nakon što je na ovogodišnjem Australian Openu bila pozitivna na meldonij. CAS je djelomično usvojio njezinu žalbu u skratio joj kaznu na 15 mjeseci, tako da će se tenisu moći vratiti 26. travnja sljedeće godine.

Meldonij zabranjen od 1. siječnja

Sporno meldonij se na listi zabranjenih sredstava nalazi od 1. siječnja ove godine. Šarapova je u obrani tvrdila da ga od 2005. uzima zbog zdravstvenih problema te da ga nikad nije koristila kao sredstvo za poboljšanje sportske izvedbe. Dodala je Ruskinja i da nije bila svjesna da je meldonij uvršten na popis nedopuštenih supstanci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

CAS je u objašnjenju svoje odluke naveo da je Šarapova prekršila antidopinška pravila i da, iako time nije napravila značajniju pogrešku, ipak snosi odgovornost, te da je zato suspenzija od 15 mjeseci odgovarajuća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo