TOTALNI DEBAKL: / Čilić otkazao nastup, Hrvatska dočekuje Nadala i društvo s rezervnom momčadi

Image
Foto: Hina
Image
Foto: Hina

Hrvatski i španjolski teniski savezi danas su ITF-u prijavili sastave za predstojeće prvo kolo Svjetske skupine Davis Cupa.

24.1.2017.
15:47
Hina
VOYO logo

Hrvatska je rangirana kao treća reprezentacija na svijetu, no nedavno izgubljeno finale Davis Cupa u Zagrebu ostavilo je snažan trag na naše reprezentativce.

Image
SAD JE I SLUŽBENO: /

Rafael Nadal stiže u Osijek s namjerom da izbaci Hrvatsku iz Davis Cupa

'Molim javnost za razumijevanje'

"Sastav s kojim smo u prošloj godini došli do finala desetkovan je ozljedama, dok je kod drugih fizički i psihički umor uzrokovao nemogućnost sudjelovanja. Naši su najbolji tenisači vrsni profesionalci koji su Hrvatskoj dali puno i zato bih molio javnost da ima razumijevanja za njihovu trenutnu nemogućnost sudjelovanja na predstojećem natjecanju i daju punu podršku Škugoru, Mektiću, Paviću i Draganji. Ovi su momci itekako zaslužili da predstavljaju našu zemlju, već se godinama dokazuju na turnirima diljem svijeta i spremni su preuzeti odgovornost te dati sve od sebe za što povoljniji ishod.", istaknuo je izbornik Željko Krajan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su svi bili pozvani, objektivne okolnosti zaustavile su naše reprezentativce koje smo gledali u borbi protiv Argentine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Marin Čilić vjerojatno najviše osjeća zamor nakon prethodnog poraza u finalu Davis Cupa čemu je posvjedočio i njegov nastup na Australian Openu i doista je zaslužio malo mira i priliku da se odmori i dobro pripremi. Bornu Ćorića još uvijek muči ozljeda koljena, a ozlijeđen je i Mate Pavić što mu onemogućuje nastup u Osijeku", pojasnio je Krajan.

'Smatram se i dalje dijelom ove ekipe'

"Iskreno mi je žao što neću biti dio momčadi za predstojeći susret protiv Španjolske u Osijeku, ali u ovom trenutku nisam spreman i sigurno ne bih mogao dati ono što se od mene očekuje. Zbog kasnog završetka prethodne sezone, pripreme za 2017. nisu bile optimalne, a očito je da je vrlo naporna prošla sezona ostavila posljedice kojih nisam bio ni svjestan, što se osjetilo i na mojim turnirskim nastupima. Još jednom naglašavam da mi je igranje za reprezentaciju uvijek bila čast i zadovoljstvo te da sam se svaki put odazivao pozivu, osim ako u pitanju nisu bili zdravstveni razlozi. Sada je zapravo slična situacija i vrlo rado bih nastupio i u Osijeku, da se osjećam spremnim. Smatram se i dalje dijelom ove ekipe i bit ću veliki navijač naših tenisača protiv Španjolske", naglasio je Čilić koji je nastup na Australian Openu okončao već u 2. kolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, španjolsku reprezentaciju koju je odabrala Conchita Martínez čine sljedeći igrači: Rafael Nadal, Roberto Bautista Agut, Pablo Carreño Busta i Marc López.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S obzirom da nas u Osijeku čeka prepuna dvorana, ali i nadaleko poznata slavonska srdačnost, znam da ćemo imati odličnu atmosferu u Gradskom vrtu, što će sigurno našim momcima biti dodatni, snažan motiv za žestoku borbu", zaključio je Krajan.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo