TENISAČI PROKOMENTIRALI BAJKOVIT PREOKRET I PORUČILI: / 'Spremni smo otići do kraja'

Image

Hrvatska muška teniska reprezentacija ugostit će od 16. do 18.

18.7.2016.
9:48
VOYO logo

I to uz rijetko viđen preokret, preciznije ovo je bilo četvrti puta u povijesti, u kojem je domaćin u Portlandu imao prednost od 2:0 nakon uvodnog dana.

"U neku ruku svjesni smo da smo napravili preokret, a u neku ruku to ćemo shvatiti kad u polufinalu budemo u prilici igrati pred našom publikom. Tek tad ćemo postati svjesni što smo napravili. Igrati polufinale Davis Cupa kroz ovakav ždrijeb i uvjete u kojima smo bili daje nam podstrek za ovu godinu. Najavljivali smo da bi ova sezona mogla biti velika i to se pokazalo. Idemo dalje i spremni smo ići do kraja", izjavio je izbornik Željko Krajan nakon što je Hrvatska po prvi puta u povijesti natjecanja okrenula ovakav rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'IZNAD SVIH - HRVATSKA!' /

Pogledajte kako su hrvatski junaci proslavili veliku pobjedu nad Amerikancima

Image
'IZNAD SVIH - HRVATSKA!' /

Pogledajte kako su hrvatski junaci proslavili veliku pobjedu nad Amerikancima

'Nije izgledalo bajno'

Prije nje to su učinili još samo Australci 1939. godine, potom Talijani 1960. te Šveđani 1994. Hrvatska će tako prvi put nakon 2009. godine, a ukupno treći put u povijesti zaigrati u polufinalu Davis Cupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sigurno da nije izgledalo bajno. Izgubili smo Marinov meč, a na taj smo bod računali u kalkulaciji kako možemo pobijediti Amerikance. Šanse nam nisu bile velike i nevjerojatno da smo uspjeli preokrenuti. Nema puno težih situacija od ove. Ovo je nevjerojatan rezultat, a presudili su kvaliteta i širina", objasnio je Krajan.

Prvi dio posla posljednjeg dana obavio je Marin Čilić koji je odigrao sjajno protiv Johna Isnera čiji je servis bilo doista teško slomiti, pogotovo u prvom setu koji je najbolji hrvatski tenisač osvojio u 'tie-breaku'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Morao sam dati sve od sebe'

"Nisam nikada vidio Isnera u tako dobrom izdanju kao u prvom setu. Bio sam stvarno u velikim problemima na servisu, ali sam se uspio dovući do 'tie-breaka' i odigrati ga dobro. Znao sam koliko je bitan taj set i od tog trenutka stvari su krenule meni u korist. Zadnja dva seta sam odigrao fenomenalno“, rekao je naš najbolji tenisač koji je pobjedom 7-6 (9), 6-3, 6-4 otvorio put Borni Ćoriću da odvede Hrvatsku do preokreta kakav nikada nije napravila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije bilo lagano, nakon što u petak nisam igrao dobro i nisam se imao čemu veseliti nakon tog meča. Marin i Ivan su odigrali meč koji je bio divota za gledanje. Marin je protiv Isnera odigrao nevjerojatan meč, iako je u dva dana prije odigrao devet setova. Kad su se oni već tako potrudili ja sam morao dati sve od sebe“, rekao je 19-godišnji reprezentativac koji je pobjednički bod u petom meču donio i u prvom kolu protiv Belgije, na gostovanju u Liegeu.

Protiv Jacka Socka je odigrao sjajno, nije dopustio da ga poremeti ni gubitak drugog seta u kojem je propustio čak 11 'break-lopti', da bi nakon tri sata borbe slavio sa 6-4, 3-6, 6-3, 6-4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imao sam sjajnu podršku s klupe i vjerovao sam u sebe. Ako imam toliko 'break-lopti', znači da igram dobro i da stvaram prilike. Znao sam da se kad-tad mora dogoditi da ću pogoditi stranu u koju će servirati, da ću odigrati dobar poen", rekao je Borna Ćorić.

Do 5. kolovoza odluka o gradu-domaćinu

Hrvatska je u Portlandu imala konstantnu i bučnu podršku male skupine hrvatskih navijača, a izbornik Krajan se nada da će u rujanskom polufinalu, kad će Hrvatska ugostiti Francusku u Splitu, Zadru ili Zagrebu jedine gradove s dvoranama koje svojim kapacitetom (najmanje 7000 mjesta) odgovaraju standardima Međunarodne teniske federacije za polufinalni dvoboj Davis Cupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadam se da će publika i svi pratitelji tenisa prepoznati ovaj rezultat i da će htjeti vidjeti naše igrače na djelu. Nadam se da ne bi trebalo biti problema s ispunjavanjem tribina, gdje god igrali, i da ćemo imati veliku podršku, jer će nam trebati“, rekao je Krajan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski teniski savez bi u dogovoru s igračima i izbornikom u sljedeća tri tjedna, do 5. kolovoza, trebao definirati u kojem će se gradu igrati i na kakvoj podlozi će Hrvatska od 16. do 18. rujna ugostiti Francuze.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo