Tenis u kolicima u centru Zagreba

Teniski klub 'Sirius' održat će u utorak prezentaciju tenisa u kolicima, u sklopu 11. festivala jednakih mogućnosti.

22.5.2012.
14:36
VOYO logo

Prezentacija jednog od najpopularnijih sportova za osobe s invaliditetom održat će se na glavnom zagrebačkom trgu s početkom u 19 sati.

Uz promociju tenisa u kolicima održat će se i predstavljanje međunarodnog teniskog turnira za osobe s invaliditetom, Arcotel-Rezidencija55 Open 2012, koji će se od 27. lipnja do 1. srpnja održati u Zagrebu. Turnir se odvija u okviru ITF NEC Wheelchair Toura koji je vodeća svjetska natjecateljska organizacija, svojevrsni ATP tour u kategoriji tenisa u kolicima, te je samim time podređen pravilima i nadzoru od strane te organizacije. Održava se već treću godinu zaredom, a zbog odlične organizacije prethodnih godina turniru je dodijeljen viši rang natjecanja, ITF2. Zagreb će tako imati priliku ugostiti 40-ak natjecatelja i 12-ak natjecateljica iz cijeloga svijeta, a po prvi puta će se održati i turnir u kategoriji kvadraplegičara (quads).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bojan Kovač, direktor turnira i predsjednik teniskog kluba 'Sirius' izjavio je kako je ponosan što su usprkos recesiji i nezahvalnoj situaciji za realizaciju ovakvog projekta uspjeli narasti i postati još kvalitetniji.

"Rezultat velikog truda koji ulažemo prethodne tri godine je taj što nam je ove godine odobren viši rang natjecanja i trenutno smo jedini turnir ove kategorije u Hrvatskoj. U muškoj konkurenciji dolazi nam čak 5 igrača iz TOP 30 i moći ćemo gledati stvarno atraktivne mečeve. Uz dobar tenis i odličnu zabavu, svim gledateljima darujemo besplatan koncert Ivane Kindl koji će se održati 29. srpnja na teniskim terenima Nacionalnog teniskog centra na Velesajmu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tenis u kolicima jedan je od najpopularnijih i najmasovnijih sportova za osobe s invaliditetom na svijetu. Organizacijom ovog događaja, želja je da se hrvatskoj javnosti skrene pozornost da i osobe s invaliditetom mogu uživati u natjecateljskom tenisu. Zbog toga, organizatori su uputili poziv Zagrepčanima da im se u pridruže na Trgu i upoznaju tenis u kolicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo