Švicarci razotkrili pohlepnog Federera!

Roger Federer, po mnogima najbolji svjetski tenisač svih vremena, naišao je u posljednje vrijeme na kritike u rodnoj mu zemlji Švicarskoj…

“Na terenu djeluje kao da nije sa ovog svijeta, ali izvan njega je više zemaljski nego li bismo voljeli priznati. Nekako nesavršen i ljudski”, nedavno je napisao švicarski dnevnik Zages Anzeiger.

Zbog čega Švicarci kritiziraju “čarobnjaka iz Basela”? Sve bi se moglo sažeti u dvije stavke: preveliku privrženost prema novcu i premalo želje za nastupanjem u Davis Cupu.

Prošlog je tjedna Federer nastupao na ATP turniru u Baselu gdje je u finalu poražen od Argentinca Juana Martina del Potra. Riječ je o turniru na kojem je Federer slavio u pet navrata, igrao u finalima devet puta.

Naime, organizatori su se neugodno iznenadili kada su čuli povećanje financijskih zahtjeva teniskog majstora. Naime, tijekom posljednje četiri godine Federer je za dolazak u Basel dobivao pola milijuna dolara, a prema njemačkoj novinskoj agenciji agenciji DPA sada je za nastup na turniru zatražio četverostruko veću svotu, dva milijuna dolara, iako švicarski mediji pišu da je riječ o svoti između 1 i 1.5 milijuna.

“Napravit ćemo sve da osiguramo da Roger Federer nastavi igrati u Baselu. Ali nemamo neograničene mogućnosti. Možda više ne možemo držati korak. Ne mogu si svi priuštiti Rolls-Royce”, rekao je Rogger Brennwald, direktor turnira u Baselu.

Federer pak negira da trči za novcem.

“Da idem samo za novcem, donio bih druge odluke i igrao po Aziji. Uvijek sam davao prioritet Baselu i puno sam pomogao turniru”, kaže Federer, koji je svjestan da budućnost turnira uvelike zavisi o njemu, budući bez njegovih nastupa nema velikih sponzora niti gledatelja.

Povratak na Net.hr