SVE JE SPREMNO ZA PRVI GRAND SLAM SEZONE: / Hrvatska će na njemu imati čak pet predstavnika

Image
Foto: AFP

Hrvatska će imati čak pet tenisača i tenisačica u glavnom ždrijebu prvog grand slama sljedeće sezone

5.12.2018.
11:01
AFP
VOYO logo

Petra Martić i Donna Vekić u konkurenciji tenisačica te Marin Čilić, Borna Ćorić i Ivo Karlović u konkurenciji tenisača izborili su pravo izravnog ulaska u glavni ždrijeb prvog Grand Slam turnira u sezoni Australian Opena, koji će se na terenima Melbourne Parka igrati od 14. do 27. siječnja sljedeće godine.

Među 104 tenisača je 101 najbolji s aktualne pojedinačne ATP ljestvice, a još trojica su ušla koristeći zaštićeni renking; radi se o peterostrukom finalistu Australian Opena, nekadašnjem svjetskom broju 1 Britancu Andyju Murrayju, Srbinu Janku Tipsareviću i Belgijcu Steveu Darcisu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vraća se Serena Williams

Kod tenisačica su ušle 102 najbolje s aktualne pojedinačne WTA ljestvice. Tri tenisačice također koriste zaštićeni renking, a to su Švicarka Timea Bacsinszky, Njemica Laura Siegemund i Amerikanka Bethanie Mattek Sands, dok među prijavljenima nema Poljakinje Agnieszke Radwanske koja je nedavno obznanila završetak profesionalne igračke karijere.

U Melbourne Park bi se nakon trebala vratiti sedmerostruka pobjednica Australian Opena 37-godišnja Serena Williams, koja je 2017. godine, u drugom mjesecu trudnoće, upravo u Australiji osvojila posljednji od svoja 23 pojedinačna Grand Slam naslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo