'SUTRA MOGU ZAVRŠITI KARIJERU': / Đoković posljednjim izjavama prestrašio obožavatelje

Image
Foto: Profimedia

Jedino za što se Đokoviću i dalje itekako isplati boriti u tenisu jesu Grand Slamovi

30.10.2019.
14:25
Profimedia
VOYO logo

Srpski tenisač Novak Đoković, polako, ali sigurno, ulazi u suton svoje velike i plodnosne karijere. Đoković je već zagazio u 33. godinu života polako se priprema za dan kada će se oprostiti od profesionalnog tenisa, a trenutno igra, kako je i sam rekao iz čiste osobne satisfakcije.

"Zapravo, više nemam obaveze igrati. Mogao bih sutra završiti karijeru jer otac sam dvoje divne djece, a sin ima pet godina i pred polaskom je u školu. Volio bih više vremena provoditi s njima... Međutim, sretan sam što igram. Vrlo sam motiviran. Spreman sam za nove pobjede u ovom sjajnom sportu", rekao je Novak Đoković francuskom Canalu +.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Serbia's Novak Djokovic celebrates after defeating Austria's Dominic Thiem during their ATP Madrid Open semi-final tennis match at the Caja Magica in Madrid on May 11, 2019., Image: 432514010, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, AFP

Iako ne najavljuje skori kraj karijere, Đoković je svjestan da vjerojatno neće igrati tenis u Federerovim godinama jer Švicarac je na pragu 40. godine života i još uvijek je među najbolja tri tenisača današnjice, koji su, recimo usput, sve odreda veterani. Zanimljivo je reći kako Đoković ima pozitivne omjere s obojicom velikana. S Rafaelom Nadalom ima 28-22, dok sa Švicarcem ima 26-22.

"Da, osjećam da imam psihičku prednost. Tako je prije početka meča, ne tijekom. Kada igrate, koncentrirani ste samo na sljedeći poen, ali prije meča, da, osjećam da sam u prednosti", rekao je Đoković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedino za što se Đokoviću i dalje itekako isplati boriti u tenisu jesu Grand Slamovi. Federer kojem se doista bliži kraj ima ih 20 osvojenih, Nadal 19, a Đoković kaska sa 16, ali je najmlađi od ove trojice i samim time, ako ostane zdrav, ima velike šanse povećati broj osvojenih turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo