VELIKA POHVALA

SUPARNIK KOJEG NITKO NE ŽELI: ‘Čilić je igrač kojeg bi drugi najradije izbjegli’

Nazivajući ga igračem kojeg bi na završnom Mastersu sezone u Londonu suparnici najradije izbjegli, službena internetska stranica turnira donosi tekst o Marinu Čiliću.

Za sedmoplasiranog igrača svjetskog poretka najboljih tenisača današnjice govori se da je sjajna kombinacija razornih servisa i istih takvih udaraca, ali i mogućnosti da iz sebe izvuče najbolje u najvažnijim trenucima što ga sve čini ‘igračem zbog kojeg preostala sedmorica na turniru neće uživati kada ga vide s druge strane mreže’.

Podsjeća se da će 28-godišnji hrvatski tenisač biti jako motiviran i da je Masters u Londonu izborio sjajnim drugim dijelom godine u kojem je stigao do prvog naslova na turnirima iz Masters 1000 serije (Cincinnati, pobjeda protiv Murrayja u finalu), osvajanjem naslova na turniru iz kategorije 500 u Baselu te da je nedavno slavio i prvu pobjedu protiv Novaka Đokovića za plasman u polufinale pariškog Masters 1000 turnira.

“I prošle godine imao sam dobrih turnira, ali sam tražio svoju igru. Prvi sam dio prošle godine propustio zbog ozljede, forma je varirala i nisam mogao pronaći balans u igri kakav sam imao tijekom osvajanja US Opena i u drugoj polovici 2014. Posljednjih par mjeseci osjećam da sam u dobroj poziciji i osjećam se dobro na terenu”, kazao je Čilić za kojeg se podsjeća da je poglede na sebe okrenuo ulaskom u polufinale Australian Opena 2010.

Spominje se i zajednička, kasnije ‘iznenađujuće prekinuta’ suradnja s Goranom Ivaniševićem koja je kulminirala osvajanjem US Opena i njegov rad s Jonasom Björkmanom.

“Cilj je bio pronaći nekog tko bi mi pomogao u tranziciji igre od osnovne crte do mreže. Osjetio sam da bi on, koji je u igračkim danima bio sjajan i u singlu i u paru, mogao biti najbolji za to.

Osam od ukupno 16 svojih naslova Čilić je osvojio na dvoranskim turnirima pa se zaključuju da će bude li ga servis služio i odigra li na mreži dobro biti velika prijetnja suparnicima na londonskom Mastersu od 13. do 20. ovog mjeseca.

Povratak na Net.hr