POVIJESNI NASLOV ZA FEDERERA

SVJETSKI MEDIJI O FINALU: ‘Marin Čilić je bio jednonogi promatrač, lopticom je lupao o tlo više od LeBrona Jamesa’

Hrvatski tenisač Marin Čilić nije uspio doći do prvog naslova u Wimbledonu.

Bolji je u tri seta bio Švicarac Roger Federer (6-3 6-1 6-4), kojem je za osmi i rekordni naslov bilo potrebno sat i 41 minutu.

Na povijesni meč osvrnuli su se svi svjetski i regionalni mediji. BBC piše kako je Federer postao prvi tenisač koji je Wimbledon osvojio osam puta i prvi nakon Bjorna Borga 1976. koji je do naslova došao bez izgubljenog seta.

ROGER FEDERER UNIŠTIO NEMOĆNOG MARINA ČILIĆA: Veliki Švicarac po osmi put osvojio Wimbledon, Hrvat je plakao zbog bolova

“Bio je favorit od početka. Jako malo problema zadali su mu suparnici u sedam mečeva, a Čilić mu na kraju nije uspio ozbiljnije zaprijetiti. Federeru je ovo bilo 11 finale, a Čiliću prvo. Razlika u iskustvu vidjela se od samog početka meča. Nakon što je Federer u drugom setu poveo 3:0 uplakani Čilić sjeo je na klubu. Nije bilo jasno je li riječ o mentalnim ili drugim problemima, međutim Hrvat je bio u nevolji i malo toga je mogao napraviti da zaustavi Federera”, piše BBC.

NEUTJEŠNI ČILIĆ U SUZAMA I NAKON MEČA: ‘Dao sam sve od sebe, nikad nisam odustao’

Guardian također spominje Federerove rekorde, a što se tiče Čilića navode da je bio jednonogi promatrač od trenutka kada ga je izdalo lijevo stopalo.

SADA JE JASNO ZAŠTO SE RASPLAKAO: Pogledajte kako izgleda Čilićevo izranjavano stopalo

“Lopticom je lupao o tlo više puta nego LeBron James. Čilić je izgledao kao da ne vjeruje da ima pravo servirati protiv čovjeka na drugom kraju terena. Ipak zaslužio je privilegiju zaigrati u finalu, pogotovo jer je četiri i pol sata dulje proveo na terenu od Federera, koji je ukupno do finala tamo proveo manje o deset sati. Hrvat se morao nositi s više stvari od legende. Publika je svaki put euforično reagirala na Federerove udarce”, piše Guardian.

ČILIĆ ODMAH NA POČETKU IZAZVAO BIJES NAVIJAČA: ‘Isti je Đoković, pa koliko ti treba’

“Ranjenog duha i tijela bio je laka meta. Federer nije imao milosti, iako su prijatelji”, navodi Guardian.

Što se tiče situacije kada se rasplakao pišu da nije htio biti poput Alexandra Dolgopolova u prvom kolu kada je predao meč nakon samo 43 minute zbog ozljede.

Federer je uništio Čilića i ispisao povijest, naslov je na CNN-u.

“Dominantan nastup protiv ozlijeđenog Čilića osigurao mu je 19 Grand Slam naslov. Od samog početka radio je probleme Hrvatu, koji je na trenutke izgledao kao da je pod dojmom činjenice da igra prvo finale na travi. Činilo se da je imao problema s psihom u trenutku kad se rasplakao. Nakon što je izgubio drugi set Čiliću je pružena pomoć zbog problema sa žuljevima”, navodi CNN.

Na meč su se osvrnuli i regionalni mediji.

Srpski Blic donosi tekst naslova ‘Federer vladar Wimbledona, Čilićeva borba u suzama’.

“Odigrao je Federer kao mladić ovo finale i bez puno muke osvojio 19 Grand Slam. Istini za volju, Marin Čilić se ozlijeđen suprotstavio prvaku, čak je i u suzama servirao tijekom drugog seta, a u pauzi između drugog i trećeg morao zatražiti i liječničku pomoć. Ipak, nije imao snage, a ni umijeća spriječiti trijumf novog rekordera Wimbledona, poslije sat i 42 minute”.

Kurir ističe da je Čilić je odigrao svoje prvo finale na Wimbledonu, dok u karijeri ima jedan Grand Slam – US Open.

“U pauzi između gemova Čilić se rasplakao. Dva puta je zatražio i medicinsku pomoć jer imao problema sa stopalom. Federer je nastavio igrati u svom ritmu i bez većih problema osvojio set sa 6:1. Čilić se uspio oporaviti i početkom trećeg seta pružio jači otpor. Međutim, Švicarac je u sedmom gemu napravio break i stigao do povijesne osme titule”, piše Kurir.

Bosanskohercegovački portal Klix ističe da su oba tenisača dobro otvorila meč, iako se mogla primijetiti nervoza i kod Hrvata i kod Švicarca.

“Sjajni Švicarac je bez puno problema u finalu Wimbledona svladao hrvatskog tenisača i tako po rekordni osmi put osvojio treći Grand Slam u sezoni”, navode.

Slovensko Delo, kao i ostali, ističu Federerov rekord. Također spomenuli su da je Čilić imao problema sa stopalom.

“Bio je nemoćan te se emocionalno slomio”, zaključuju.

Povratak na Net.hr