STRAH OD ZIKA VIRUSA: / Teniski turnir na Olimpijskim igrama trpi odustajanja favorita

Image
Foto: AFP, LEON NEAL

Peta tenisačica svijeta Rumunjka Simona Halep (24) objavila je da odustaje od nastupa na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru (5-21. kolovoza) zbog straha od zika virusa. I pritom nije jedina.

16.7.2016.
16:02
AFP, LEON NEAL
VOYO logo

"Nakon razgovora s liječnicima i obitelji zaključila sam kako odlazak u Rio predstavlja prevelik rizik za moju karijeru i zdravlje, pogotovo jer sam žena. Obitelj mi je vrlo važna i ne želim riskirati da u budućnosti ostanem bez mogućnosti zasnovati svoju nakon što završim igračku karijeru", objavila je Halep, najviše rangirana tenisačica koja se povukla s turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isti je razlog svom odustajanju naveo i nedavni finalist Wimbledona, trenutačno sedmi tenisač svijeta Kanađanin Miloš Raonić.

"Nakon mnogo razgovora s obitelji i trenerima, odlučio sam zbog niza zdravstvenih razloga, uključujući i zika virus, odustati od nastupa u Riju. Ovo je osobna odluka i ne bih želio da utječe na bilo kojeg drugog sportaša koji planira nastupiti na Igrama", objavio je Raonić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U konkurenciji tenisača turnir će biti osiromašen i imenima kao što su Nick Kyrgios, koji je u sukobu s Australskim olimpijskim odborom, ali i Dominic Thiem, John Isner i Ernests Gulbis koji će radije igrati za ATP bodove nego se baviti, kao što to smatra Gulbis, "teniskim turizmom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo