PRAVDA JE DOSTIŽNA

STIGLA KAZNA OSVJEDOČENOM SEKSISTU I RASISTU: Serena Williams konačno je došla na svoje

Legendarni rumunjski tenisač Ilie Nastase kažnjen je od Međunarodne teniske federacije (ITF) zabranom sudjelovanja i obnašanja svih službenih dužnosti u tijelima i natjecanjim pod ingerencijom ITF-a do 31. prosinca 2020. godine, zbog rasističkih komentara upućenih prema Sereni Williams, verbalnog napada na članove Fed Cup ekipe Velike Britanije te na službene osobe i predstavnike medija, objavio je u petak ITF.

Svojim se nedoličnim ponašanjem za vrijeme Fed Cup dvoboja Rumunjske i Velike Britanije, u kojem je sudjelovao kao izbornik rumunjske reprezentacije, Ilie Nastase ogriješio o nekoliko članaka pravilnika o natjecanju u Fed Cupu te ga je ITF-ovo interno Sudbeno vijeće proglasilo krivim po nekoliko točaka:

ODVRATAN RASISTIČKI KOMENTAR TENISKE LEGENDE: ‘Hoće li Serenino dijete biti boje čokolade ili mlijeka?’

SKANDAL NA POMOLU: Istražuju se četiri meča odigrana na Roland Garrosu i Wimbledonu

1) G. Nastase je uputio potpuno neprimjeren komentar prema nerođenom djetetu Serene Williams, koje su imale rasističke konotacije.

NOVA SRAMOTA TENISKE LEGENDE: Igračicu zvao kur*om i natjerao ju u suze

2) G. Nastase je uputio seksitičke komentare izbornici Fed Cup reprezentacije Velike Britanije Anne Keothavong,

3) G. Nastase je vrijeđao i prijetio akreditiranom predstavniku medija,

4) G. Nastase je vrijeđao i prijetio službenim osobama na dvoboju kao i članovima reprezentacije Velike Britanije, odbio je napustiti teren i namjerno se sukobljavao sa suparničkom ekipom.

SERENA ODGOVORILA NA ODVRATNE IZJAVE TENISKE LEGENDE: ‘Ja se ne bojim, za razliku od vas. Nisam kukavica’

“Zbog svih nabrojanih prijestupa ITF-ovo interno Sudbeno vijeće kaznilo je Ilie Nastasea zabranom obnašanja svih dužnosti, uključujući i poziciju izbornika, na svim ekipnim i pojedinačnim natjecanjima pod ingerencijom ITF-a od 23. travnja 2017. godine do 31. prosinca 2020. godine. Ilieu Nastaseu će biti onemogućen pristup tim natjecanjima od 23. travnja 2017. do 31. prosinca 2018. godine. Grand Slam turniri nisu uključeni u ovu kaznu, jer se ne nalaze pod jurisdikcijom ITF-a. Nastase je novčano kažnjen sa 10.000 američkih dolara”, stoji u priopćenju ITF-a.

KAKAV GAF ORGANIZATORA: Halep osvojila turnir, a trofej joj je uručio osvjedočeni seksist i rasist

Ilie Nastase i Rumunjski teniski savez imaju mogućnost u roku od 21 dana žaliti se na ovu odluku nezavisnom tribunalu.

Povratak na Net.hr