SPLIT DOMAĆIN POLUFINALA DAVIS CUPA: / Hrvatska protiv SAD-a na Žnjanu! Spremite se za spektakl

Image
Foto: AFP/PIXSELL

Igrat će se na zemljanom igralištu na otvorenom, prema željama hrvatskih tenisača

30.5.2018.
20:32
AFP/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska teniska Davis Cup reprezentacija će u polufinalu Svjetske skupine, od 14. do 16. rujna, u susretu protiv SAD-a biti domaćin u Splitu, odlučio je u srijedu Hrvatski teniski savez.

Igrat će se na zemljanom igralištu na otvorenom, prema željama hrvatskih tenisača. Budući da u Hrvatskoj ne postoji teniski stadion koji može zadovoljiti uvjete predviđene pravilima Davis Cupa za ovaj stupanj natjecanja, izgradit će se igralište, tribine i postaviti sva neophodna infrastruktura. Kao odgovarajuća lokacija izabran je Žnjan, gdje će za ovu priliku biti postavljene montažne tribine za oko 6.000 gledatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HOĆE LI ČILIĆ I DRUŠTVO ZAIGRATI NA POLJUDU? ‘Igrači su jasno rekli što žele, sada se čeka konačna potvrda’

Svečano potpisivanje ugovora organizirat će se u Splitu kada Savez i Grad Split kao suorganizator dobiju i službeno pokroviteljstvo Vlade RH za ovaj susret. Ovom prilikom HTS želi zahvaliti Gradu Splitu i osobito gradonačelniku Andru Krstuloviću Opari na iskazanom interesu i spremnosti da kao suorganizator bude domaćin polufinala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zahvaljujemo i Gradu Zadru na interesu za organizacijom susreta, u slučaju da se igra u dvorani. Osobitu zahvalnost dugujemo i Gradu Puli te gradonačelniku Borisu Miletiću na iskrenoj i snažnoj spremnosti da se polufinale Davis Cupa održi u pulskoj Areni", priopćio je Hrvatski teniski savez.

Hrvatska je u ovom natjecanju posljednji put bila domaćin u Splitu (Spaladium Arena) u susretu protiv Srbije 2010. godine, a ovo će biti peti međusobni okršaj ovih dviju reprezentacija u Davis Cupu, s tim da Hrvatska trenutno vodi 4:0...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na putu do polufinala Hrvatska je ove godine sa 3-1 u prvom kolu svladala Kanadu te istim rezultatom u četvrtfinalu Kazahstan, a sastav SAD-a je do polufinala došao pobijedivši Srbiju 3-1, odnosno Belgiju 4-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo