INCIDENT KAKVOG TENIS NE PAMTI: / Serena izrekla teške optužbe, progovorio i čovjek koji je zakuhao cijelu situaciju

Image
Foto: AFP

'Napadate me. U krivu ste. Više nikada nećete suditi meč koji ja igram'

9.9.2018.
13:19
AFP
VOYO logo

"Lažljivac" i "lopov" su riječi koje je američka tenisačica Serena Williams uputila sucu za vrijeme finalnog meča US Opena u kojem je bolja od nje bila 20-godišnja Japanka Naomi Osaka, a na kraju ga je optužila za seksizam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NEVIĐENI SKANDAL NA FINALU US OPENA: Serena pukla, napala suca, pa se totalno slomila; ‘Ti si lopov’

U nekoliko navrata izgubila živce

Williams je u nekoliko navrata izgubila živce u meču u kojem se nadala da će stići do rekordnog 24. grand slam naslova. Sve je počelo kada je 36-godišnja Williams primila prvu opomenu zbog primanja uputa od trenera (coachinga) početkom drugog seta.

UGLEDNI SVJETSKI MEDIJI O SERENINOM INCIDENTU: ‘Ponizila se svojim ponašanjem, ali sama si je kriva za to’

"Ne varam da bih pobijedila, više volim izgubiti", branila se kod portugalskog suca Carlosa Ramosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ja ne varam, nikada nisam varala'

"To je nevjerojatno, nikada nisam dobila opomenu za 'coaching'. Ja ne varam, nikada nisam varala, borim se za pravdu, trebate mi se ispričati", dobacila mu je u nekoliko navrata ljutita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Serena Williams of the US smashes her racket while playing Naomi Osaka of Japan during their 2018 US Open women's singles final match on September 8, 2018 in New York. / AFP PHOTO / kena betancur

Zatim kod rezultata 3-2 u drugom setu, Serena je dobila i drugu opomenu jer je razbila reket nakon što je izgubila svoj servis što ju je koštalo i poena.

Tražila i razgovor s predstavnikom turnira

"Napadate me. U krivu ste. Više nikada nećete suditi meč koji ja igram. Morate mi se ispričati. Vi ste taj koji laže", dobacivala je sucu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vi ste lopov. Ukrali ste mi poen", optuživala je suca. Tada joj je sudac oduzeo gem zahvaljujući čemu je Osaka povela sa 5-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Optužila suca za seksizam

Williams je tražila i razgovor s predstavnikom turnira, no na kraju je ipak morala priznati poraz zbog čega nije uspjela izjednačiti rekord po broju osvojenih grand slam turnira kojeg drži Margaret Court (24).

Image
Foto: Matthew Stockman/Getty Images/AFP
Image
Foto: Matthew Stockman/Getty Images/AFP

NEW YORK, NY - SEPTEMBER 08: Serena Williams of the United States argues with referee Brian Earley during her Women's Singles finals match against Naomi Osaka of Japan on Day Thirteen of the 2018 US Open at the USTA Billie Jean King National Tennis Center on September 8, 2018 in the Flushing neighborhood of the Queens borough of New York City.

Serena Williams se vratila na teniske terene u ožujku, šest mjeseci nakon rođenja kćerke Olympie. Ovo joj je drugi poraz u finalu grand slam tunrira od tada, u srpnju je u Wimbledonu bolja od nje bila Njemica Angelique Kerber.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Sto posto trenera daju upute igračima u sto posto mečeva'

"On pretpostavlja da ja varam, a nisam varala", kazala je poslije na konferenciji za novinare optuživši pritom suca za "seksizam" nakon što ju je kaznio jer mu je rekla da je "lopov".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je njen trener Patrick Mouratoglou priznao da joj se obratio tijekom susreta, kritizirao je nedostatak "psihologije" kod suca.

"Sto posto trenera daju upute igračima u sto posto mečeva, cijele godine i to svi znaju", kazao je. "U sto posto slučajeva koje sam ja vidio, najprije se igračicu upozori da prestane. To sudac nije napravio."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osaka prva Japanka s osvojenim grand slam turnirom

Serena je ipak na kraju priznala da je Osaka, koja je postala prva Japanka s osvojenim grand slam turnirom, igrala dobro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobro je igrala. To joj je prvi grand slam naslov. Učinimo ovaj trenutak najboljim mogućim za nju. Priznajmo zasluge gdje ih ima. Nemojmo zviždati. Čestitajmo Naomi", kazala je nakon meča Serena publici koja je zviždala mladoj Japanki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije prvi put da je Amerikanka izgubila živce na US Openu. Prije devet godina je u polufinalu protiv Belgijanke Kim Clijsters zaprijetila linijskom sucu da će mu "zabiti lopticu u grlo". I tada je kažnjena s gubitkom poena, a na kraju je izgubila i meč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo