Skandal u Rimu: Đokoviću psovali 'srpsku majku'?

Nakon polufinalnog meča turnira u Rimu, Novak Đoković kasnio je na službenu presicu čak 45 minuta, a neki srpski mediji tvrde da je razlog tome incident u kojem je sudjelovao njegov otac Srđan.

17.5.2011.
11:53
VOYO logo

Po pisanju Kurira, Srđana Đokovića napalo je službeno osiguranje turnira u Rimu kada je nakon meča s Andyjem Murrayem želio ući u svlačionicu svog sina.

Bio je to maratonski trosatni meč, u kojem je Nole uz veliku pomoć Škota slavio u tie-breaku trećeg seta, a tata Srđan je nakon pobjede pojurio u svlačionicu čestitati sinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osiguranje je vikalo na Srđana. U jednom trenutku mu je netko od njih dobacio sočnu psovku na talijanskom jeziku, vrijeđajući mu srpsku majku. Srećom, on je ostao pribran i nije se želio upuštati u veći konflikt. Prava je sreća što je sve završilo mirno", izjavio je jedan od navodnih svjedoka.

Sve je čuo i Novak, koji se u tom trenutku tuširao. Došlo je do prepirke s osiguranjem koja je trajala nekoliko minuta, a tata Srđan je nakon svega pomirljivo izašao iz zgrade da ne bi došlo do većeg incidenta, piše Kurir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, teško da je sve to moglo zasjeniti fantastičan vikend Đokovićevih u Rimu. Nole je 24 sata kasnije u rukama držao veliki trofej, dok je pored njega stajao utučeni Rafael Nadal s utješnim tanjurom, po četvrti put ove godine.

Doduše, niz nepobjedivosti od 37 mečeva zaredom je veliki uspjeh, ali i teret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stanovnici jednog sela na Kosovu razvili su 50-metarsku srpsku zastavu kao podršku Đokoviću prije finala s Nadalom

"O, bože, ne smijem ni pomisliti koliko bodova moram obraniti sljedeće godine. Iskreno, oduvijek sam znao da mogu pobijediti najbolje na svijetu, ali sada imam samopouzdanja da to i provedem u djelo. Kakvi god bili uvjeti za igru, ili kakva god da je podloga, uvijek moram igrati hrabro, biti agresivan. Uopće, velika je čast biti među imenima kao što su Federer, Nadal, McEnroe, Lendl..., među igračima koji su pobjeđivali po tko zna koliko puta u nizu", pričao je oduševljeni Nole nakon četvrte pobjede protiv Nadala ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada je razlika između svjetskog broja 1 i Đokovića samo 405, bodova, a uđe li srpski tenisač u finale Roland Garrosa, po prvi puta u karijeri postat će najbolji na svijetu. Sam ulazak u finale donosi mu čak 1.200 bodova, a zanimljivo je da ga je Nadal već označio kao prvog favorita u Parizu.

Na kraju, zanimljivi je i opaska našeg Ive Karlovića na Twitteru, objavljena ubrzo nakon što je Nole sa 6:4, 6:4 pomeo Nadala u Rimu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kažu da se uči iz grešaka. Ako je tako, Nole nije ništa naučio ove godine".

Nakon što je i četvrti je put ove sezone pobijedio prvog tenisača svijeta, Rafaela Nadala, Novak Đoković se opasno približio Španjolcu i ugrozio njegov dosad sigurni tron. Nadal je sada na 12,070 bodova, Nole ima 11,665, a treći je Roger Federer sa 8,390.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvojivši turnir u Rimu, Đoković se još malo približio Rafaelu Nadalu kojeg je svladao u finalu, ovoga puta na samo 405 bodova. Treći je Federer, slijedi Murray, Soderling, pa Berdych, Ferrer, osmi je Melzer, deveti Monfils, a deseti Mardy Fish.

Hrvatski tenisači napredovali su. Marin Čilić je 20. (+3), Ivan Ljubičić 35. (+3), Dodig je 46., a Ivo karlović 149. (-11).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201105080328006 arti-201105110760006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo