MORAO NA HITNU OPERACIJU

SKANDAL U ITALIJI: Tenis ovo ne pamti! Bijesni Šveđanin reketom razbio glavu srpskom igraču i teško ga ozlijedio

Srpski tenisač Ilija Vučić (195. igrač prema ATP ljestvici) je ni kriv, ni dužan, završio u bolnici nakon što ga je iznervirani švedski tenisač Patrik Rosenholm (429. igrač na ATP listi) žestoko udario reketom u glavu.

Dogodilo se to u talijanskoj pokrajini Sondrio, a do incidenta je došlo sasvim slučajno. Naime, Rosenholm je Vučića povrijedio sasvim slučajno kad je u meču s Lucom Pancaldijem, iznerviran zbog još jednog loše odigranog poena, bacio reket u zavjesu koja se nalazila iza njega, ne vidjevši da je iza zavjese srpski igrač.

ĆORIĆ BRUTALNO POKRADEN: Pogledajte nevjerojatnu sudačku odluku i trenutak u kojem je hrvatski tenisač u potpunosti izgubio živce

Medicinska služba odmah je reagirala i ukazala mu prvu pomoć, a potom je 26-godišnji srpski tenisač brzo prebačen u lokalnu bolnicu gdje je i operiran, javljaju talijanski mediji. Srpski tenisač ostao je bez dva zuba.

“Naljutio sam se i bacio reket ka zavjesi. Okliznuo sam se u tom trenutku i on je odletio u smjeru u kojem nisam htio. Iza zavjese je stajao igrač kojeg sam ozbiljno povrijedio. Jako se kajem zbog toga što sam napravio”, kazao je Rosenholm čije riječi prenosi portal Tennisportalen.se.

Patrik RosenholmFoto: SOREN ANDERSSON/AFP

Nakon incidenta, javio se i Vučić:

“Dobio sam prvu pomoć ovdje poslije jakog udarca u glavu. Izbio mi je dva zuba kompletno iz korijena, a treći zub je bio na putu da ispadne”, rekao je Vučić za “Blicsport” i dodao:

“Nisam još uspio vratit se kući jer nisam bio u stanju. Moram ići kod kirurga čim se vratim. Vjerojatno ću ići na operaciju i neko vrijeme izbivati s turnira. U ozbiljnom sam šoku poslije svega što se dogodilo”.

Rosenholm je zbog svog ponašanja kažnjen sa 500 eura.

Organizatori turnira odmah su prekinuli meč kod rezultata 1-6, 6-1, 3-1 za Talijana, diskvalificirali Rosenholma zbog incidenta koji je izazvao i oduzeli mu bodove koje je osvojio u Italiji. Vučić, pak, je morao povući se s turnira zbig povrede koju je zadobio, isto kao i Markus Eriksson koji je trebao nastupiti sa srpskim igračem u igri parova.

Povratak na Net.hr