SJAJAN USPJEH BORNE ĆORIĆA: / Zagrepčanin drugu godinu zaredom u polufinalu St. Peterburga

Image
Foto: Profimedia

Ćorić će u subotu pokušati drugu godinu zaredom doći do finala turnira

16.10.2020.
17:23
Profimedia
VOYO logo

Najbolji hrvatski tenisač Borna Ćorić (ATP - 27.) drugu godinu zaredom igrat će u polufinalu ATP turnira u St. Peterburgu, gdje je u petak u četvrtfinalnom dvoboju svladao Amerikanca Reilyja Opelku (ATP - 36.) sa 7-6 (3), 6-3 za 82 minute igre.

Image
ĆORIĆ DOZNAO PROTIVNIKA U ČETVRTFINALU ST. PETERBURGA: /

Očekuje ga dvoboj s Amerikancem koji ga je već jednom pobijedio

Image
ĆORIĆ DOZNAO PROTIVNIKA U ČETVRTFINALU ST. PETERBURGA: /

Očekuje ga dvoboj s Amerikancem koji ga je već jednom pobijedio

Drugi međusobni meč

Bio je to njihov drugi međusobni meč u kojem je 23-godišnji Zagrepčanin uzvratio američkom gorostasu za prošlogodišnji poraz na turniru u Cincinnatiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćorić će u subotu pokušati drugu godinu zaredom doći do finala turnira koji je ove sezone uvršten među natjecanja iz ATP serije 500, a suparnik će mu biti pobjednik dvoboja Rusa Karena Hačanova (WTA - 17.) i Kanađanina Miloša Raonića (ATP - 21.).

Borna je loše ušao u meč pa je Opelka poveo sa 3-0 uz prednost jednog 'breaka' i zadržao ju do trenutka kad je trebao dovršiti posao u prvom setu. Međutim, Ćorić je u devetom gemu spasio tri set-lopte, a potom svoju prvu priliku za oduzimanje servisa pretvorio u 'break'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Loše sam počeo meč, bio sam previše nervozan na početku. Kod 1-4 sam počeo igrati bolje i pronašao sam pravi ritam u svojoj igri", komentirao je Ćorić nakon meča preokret u prvom setu kojega je osvojio u 'tie-breaku' sa 7-3.

Opelka zabio 16 asova i imao 62 % pogođenih prvih servisa

Hrvatski tenisač je do odlučujuće prednosti u drugom setu stigao u četvrtom gemu, kad je i svoju drugu priliku za oduzimanje servisa Opelki pretvorio u 'break'. Ćorić je nakon 82 minute iskoristio svoju prvu meč-loptu i probio se u polufinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je Opelka zabio 16 asova i imao 62 % pogođenih prvih servisa, Ćorić je uspio osvojiti 24 poena na reternu, od čega 14 na drugom servisu suparnika, dok je Opelki dopustio osvajanje svega osam poena kad je on bio na početnom udarcu. Od toga je samo dva poena izgubio na drugom servisu (10/12).

Andrej Rubljov i Denis Shapovalov u polufinalu

U ranijem terminu odigrana su prva dva četvrtfinalna dvoboja, a prvi polufinalni par čine Rus Andrej Rubljov i Kanađanin Denis Shapovalov. Rubljov (ATP - 10.) je lakoćom u četvrtfinalnom dvoboju nadigrao Britanca Camerona Norrieja (ATP - 75.) sa 6-2, 6-1, dok je Shapovalov (ATP - 12.) sa 6-4, 7-5 bio bolji od Švicarca Stana Wawrinke (WTA - 18.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa


ATP St. Peterburg - četvrtfinale

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BORNA ĆORIĆ (HRV/7) - Reily Opelka (SAD) 7-6 (3), 6-3

Andrej Rubljov (Rus/3) - Cameron Norrie (VB) 6-2, 6-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Denis Shapovalov (Kan/2) - Stan Wawrinka (Švi/5), 6-4, 7-5

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo