‘Mogla sam umrijeti dok trepneš okom’

Američka tenisačica Serena Williams (31) prvi je put javno progovorila o plućnoj emboliji od koje je oboljela u ožujku prošle godine.

Osvajačica 15 Grand Slam naslova je u intervjuu za L’Equipe otkrila kako je bila korak do smrti prije nego što joj je uklonjen krvni ugrušak iz pluća.

“Bila sam bolesna i otišla sam liječniku obaviti testove. Ispostavilo se da je on imao prijatelja s istom bolesti kao ja. Nekoliko dana ranije je razgovarao s njim putem telefona i čovjek je umro tijekom tog razgovora. Tako sam mogla i je umrijeti dok trepneš okom”, kazala je Serena.

“Nekoliko sljedećih mjeseci sam mislila da nikada više neću igrati tenis, a nisam ni imala želje. Jedino mi je važno bilo da ozdravim i da izađem iz bolnice.”

I danas treća svjetska tenisačica osjeća posljedice bolesti. Pluća joj više ne funkcioniraju 100 posto i nemaju respiratorni kapacitet normalne osobe.

“Zbog toga radim puno vježbi disanja u bazenu kako bih ojačala pluća”, objasnila je Serena koja je ove godine osvojila Wimbledon, US Open, te olimpijska zlata u pojedinačnoj i konkurenciji parova.

Povratak na Net.hr