SENZACIJA NA US OPENU: / 'Baby Federer' srušio velikog Rogera Federera; Čitav New York bruji o ovome

Image
Foto: Profimedia

'Jako se loše osjećam zbog ovog poraza. Razočaran sam jer sam igrao dobro i opet sve prosuo'

4.9.2019.
7:38
Profimedia
VOYO logo

Po mnogima najbolji tenisač svijeta ikad, trenutno treći prema svjetskoj ljestvici najboljih Roger Federer, u srijedu je ujutro po hrvatskom vremenu zaustavljen u četvrtfinalu US Opena od deset godina mlađeg tenisača Grigora Dimitrova, inače 78. igrača prema ATP ljestvici rezultatom 3:6, 6:4, 3:6, 6:4, 6:2. Tako nakon aktualnog pobjednika i svjetskog broja 1, Đokovića, završnica jednog od četiri najveća turnira ostaje i bez peterostrukog osvajača njujorškog Grand Slama, javlja jedan od najčitanijih američkih novina na svojem web izdanju, ugledni USA Today. Tako je, nakon Novaka Đokovića, još jedan renomirani tenisač ispao s turnira...

Federer nakon četvrtog seta tražio liječničku pomoć

Federer je nakon četvrtog seta tražio liječničku pomoć i otišao u svlačionicu na tretman zbog bolova u leđima, što je svakako pomoglo Dimitrovu. Veliki Švicarac je prije ovog meča slavio u svih sedam prethodnih protiv deset godina mlađeg Grigora Dimitrova, kojem su otkako se pojavio tepali da je "Baby Federer". Bugarski teniski as je nekad bio treći igrač svijeta, ali se u međuvremenu srozao. No, sad će igrati u polufinalu US opena protiv još jednog igrača koji je kreirao senzaciju, Rusa Daniila Medvjedeva. Više o tome možete pročitati - OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

PRIZORI KOJI UPRAVO OBILAZE AMERIKU: Federer u očaju nakon šokantnog ispadanja od 78. igrača svijeta

Image

PRIZORI KOJI UPRAVO OBILAZE AMERIKU: Federer u očaju nakon šokantnog ispadanja od 78. igrača svijeta

"Jako se loše osjećam zbog ovog poraza. Razočaran sam jer sam igrao dobro i opet sve prosuo. Propustio sam veliku priliku. Nadao sam se da ću pobijediti i Grigora i bolove i onda imati dva dana odmora i oporavka prije polufinala. Osjećam sam bol tijekom cijelog meča, ali mogao sam igrati." komentirao je nakon poraza osvajač 20 naslova na Grand Slamovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nije Roger bio 100 posto svoj u ovom meču'

"Baby Federer" je nakon pobjede rekao:

"Nije bio 100 posto svoj u ovom meču", rekao je Dimitrov govoreći o Federeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultat je još nevjerojatniji s obzirom na "Dimitrovske poteze" ove godine, pišu Amerikanci. Propustio je osam mečeva. Jedan od poraza kojeg je Bugarin doživio je bio od 405. igrača na svijetu. Sada, pet pobjeda kasnije, on je u svom prvom polufinalu na turniru i to protiv najvećeg osvajača...

'Ovo je Grigorov trenutak'

"Ovo je Grigorov trenutak, ne trenutak za moju lošu formu", rekao je Federer i nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Grigor me je mogao poraziti i ranije u meču. Borio sam se s onim što sam imao. To je to. Znam da je u redu na kraju od mene sve što sam pokušao. Nije išlo. Dimitrov je tvrd orah, imao je strašno ljeto".

Federer doista je ovim porazom propustio veliku priliku koja mu se otvarala nakon Đokovićevog preranog ispadanja. Točnije, sada je tu veliku priliku dao Rafaelu Nadalu. Trostruki osvajač US Opena bi nakon što mu je očišćen put ispadanjem oba najveća rivala, ovogodišnjim trijumfom došao do 19. Grand Slama i samo na korak od Federera po broju najvećih titula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo