Kakav dan! Prelijepa Marija opet je najbolja na svijetu!

Ruskinja Marija Šarapova u svom trećem polufinalu na Roland Garrosu izborila je i prvi finale svladavši češku tenisačicu Petru Kvitovu s dva puta po 6:3.

7.6.2012.
21:05
VOYO logo

Od ponedjeljka će Šarapova ponovo zauzeti poziciju broj jedan na WTA ljestvici, a ako taj uspjeh okruni i premijernim osvajanjem Roland Garrosa, bit će to poseban dan za Ruskinju.

Jedan sat i 17 minuta trajao je polufinalni okršaj 2. i 4. nositeljice, a Šarapova je do pobjede došla vrlo sigurnom igrom na vlastitom početnom udarcu, te visokim postotkom realizacije break-lopti. Pogađala je Ruskinja 79 posto prvih servisa osvojivši pritom tek nešto manje poena nakon prvog (75%). Nešto je manje i griješila (20-17) u odnosu na svoju protivnicu, a imala je i pet winnera više od Kvitove (15-10). Na koncu, realizirala je 4 od 6 break-lopti, dok je u tom segmentu Kvitova bila uspješna samo jednom iz pet šansi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom setu je ruska tenisačica dva puta iz dvije šanse oduzela servis Čehinji, dok Kvitova svoje dvije prilike nije iskoristila. Prvu prednost Šarapova je napravila breakom za 3:1 kada je Kvitova napravila dvostruku servis-grešku na break-loptu, dok je drugi oduzeti servis došao na kraju seta.

Nakon što je Šarapova oduzela početni udarac Kvitovoj za 3:1 u drugom setu, češka se tenisačica svojim prvim breakom u meču odmah vratila u susret. Međutim, ključni je bio 8. gem kada Ruskinja opet oduzima servis Kvitovoj, a potom odličnom igrom na svoj servis, te trećim asom u susretu na prvoj meč-lopti, osigurava finale i svjetski broj 1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo