ROLAND GARROS IMA PRVOG FINALISTA: / Sad čeka boljeg iz ogleda Nadal-Del Potro

Image
Foto: AFP

Protiv Del Potra ne zna za pobjedu, protiv Nadala ima 3-6

8.6.2018.
17:41
AFP
VOYO logo

Austrijanac Dominic Thiem opravdao je ulogu favorita i svladao talijanskog tenisača Marca Cecchinata sa 7-5, 7-6 (10), 6-1 u svom trećem nastupu u polufinalu Roland Garrosa te postao drugi Austrijanac nakon Thomasa Mustera, pariškog pobjednika iz 1995. godine, koji će se boriti za trofej na Grand Slam turniru.

Osmi tenisač svijeta je dvaput u prvom setu morao slomiti servis upornog Cecchinata, 72. na pojedinačnoj ATP ljestvici, kako bi došao do prednosti, nakon što je propustio vodstvo 4-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ključni drugi set

Drugi set se pokazao ključnim. Bez oduzimanja servisa došlo se do 'tie-breaka', u kojem je Thiem poveo 6-3 uz dva servisa. No, sve tri prilike je propustio te dopustio Talijanu da triput dođe na korak do osvajanja seta. Kod vodstva 10-9 Cecchinato je i servirao, ali je Thiem hrabro završio poen skraćenom loptom te dva poena poslije stigao do vodstva 2-0 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takav rasplet je psihički i fizički slomio talijanskog tenisača, koji je uspio uhvatiti još jedan gem do kraja meča. Unatoč porazu, Cecchinatov proboj do polufinala bit će jedna od najdojmljivijih priča s ovogodišnjeg Roland Garrosa, nakon kojeg će Talijan sa 72. skočiti na 27. mjesto ATP ljestvice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo GS finale

Dominic Thiem će u svom prvom Grand Slam finalu igrati protiv pobjednika obračuna Rafaela Nadala i Juana Martina del Potra. Austrijanac u četiri meča nikada nije uspio pobijediti Argentinca, a protiv Nadala ima 3-6 i pobjedu s ovogodišnjeg Masters 1000 turnira u Madridu, gdje je prekinuo njegov pobjednički niz na zemljanoj podlozi započet na prošlogodišnjem rimskom Mastersu, opet nakon poraza od Thiema.

Roland Garros, tenisači - polufinale

Dominic Thiem (Aut/7) - Marco Cecchinato (Ita) 7-5, 7-6 (10), 6-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo