ROGER FEDERER OBJAVIO VELIKU VIJEST: / 'Srce mi govori samo jedno'

Image
Foto: Profimedia

Roger Federer objavio je da u Tokiju da planira nastupiti na olimpijskom turniru

14.10.2019.
18:52
Profimedia
VOYO logo

Švicarska teniska legenda Roger Federer objavio je u ponedjeljak u Tokiju da planira nastupiti na olimpijskom turniru u srpnju sljedeće godine, kada će biti na pragu svog 39. rođendana.

'Tjednima, zapravo mjesecima već raspravljam o tome što bih trebao raditi između Wimbledona i US Opena'

"Tjednima, zapravo mjesecima već raspravljam sa svojom ekipom o tome što bih trebao raditi između Wimbledona i US Opena sljedeće godine. Nosio sam švicarsku zastavu u Ateni i Pekingu, imam zlato i srebro, ali želim ponovno igrati i zato sam vrlo uzbuđen", izjavio je 38-godišnji Federer nakon ekshibicijskog meča u kojem je nastupio u ponedjeljak u Tokiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi put na olimpijskim igrama nastupio 2000.

Federer je prvi put na olimpijskim igrama nastupio 2000. godine u Sydneyju, gdje je u dvoboju za brončano odličje u pojedinačnoj konkurenciji poražen od Francuza Arnauda Di Pasqualea. Četiri godine poslije u Ateni poražen je već u 2. kolu od Čeha Tomaša Berdycha, a 2008. u četvrtfinalu olimpijskog turnira u Pekingu zaustavio ga je Amerikanac James Blake.

No, Federer je u konkurenciji parova sa Stanom Wawrinkom osvojio olimpijsko zlato. Četiri godine poslije tom je odličju dodao i srebro u pojedinačnoj konkurenciji, kad ga je u finalu igranom u All England Clubu pobijedio Britanac Andy Murray i tako mu uzvratio za poraz u meču za wimbledonski trofej odigranom mjesec dana prije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Srce mi je reklo da želim još jednom nastupiti na olimpijskim igrama'

Švicarac je zbog ozljede morao propustiti nastup na olimpijskom turniru u Rio de Janeiru 2016. godine pa bi u Tokiju trebao nastupiti na svojim petim olimpijskim igrama.

"Srce mi je reklo da želim još jednom nastupiti na olimpijskim igrama", rekao je Federer koji će za nastup u Tokiju zauzeti mjesto rezervirano za bivšeg osvajača pojedinačne zlatne olimpijske medalje ili pojedinačnog Grand Slam naslova, s obzirom na to da ne ispunjava kriterij od najmanje dva nastupa za švicarsku Davis Cup reprezentaciju u razdoblju od 2016. do 2020. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Federer je posljednji nastup za Švicarsku imao u rujnu 2015. godine.

Među tenisačicama i tenisačima rekorder po broju olimpijskih nastupa je Indijac Leander Paes koji je igrao na sedam turnira, od Barcelone 1992. godine do Rio de Janeira 2016. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo