ROGER FEDERER JE NEUNIŠTIV: / Fenomenalni Švicarac srušio još jedan veliki rekord

Image
Foto: Profimedia

Švicarac je do osmine finala stigao bez izgubljenog seta

31.5.2019.
18:47
Profimedia
VOYO logo

Rekorder među tenisačima po broju pojedinačnih Grand Slam naslova, 37-godišnji Švicarac Roger Federer, svladao je u 3. kolu Roland Garrosa 20-godišnjeg Norvežanina Caspera Ruuda sa 6-3, 6-1, 7-6 (8) i tako postao najstarijim sudionikom osmine finala u Parizu od 1972. godine.

Bio je to Federerov 400. meč na Grand Slam turnirima u kojem je stigao do svoje 355. pobjede. Za mjesto u četvtrtfinalu pariškog Grand Slam turnira, na kojem Švicarac nije igrao od 2015. godine, Federer će se boriti protiv boljeg iz dvoboja Francuza Leonarda Mayera i Francuza Nicolasa Mahuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PETRA MARTIĆ S 2:0 U SETOVIMA IZBACILA DRUGU IGRAČICU SVIJETA: Ogroman uspjeh Hrvatice na Roland Garrosu

Švicarac je do osmine finala stigao bez izgubljenog seta. U Roland Garrosu je 2009. godine kompletirao kolekciju Grand Slam trofeja, ali to je ostao njegov jedini trijumf na pariškoj crvenoj zemlji. Kad je u Parizu došao do osmine finala, Federer samo dvaput nije dohvatio najmanje četvrtfinale: 2000. kad ga je u osmini finala pobijedio Alex Corretja i 2014. kad ga je zaustavio Latvijac Ernests Gulbis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kližan prošao

Slovak Martin Kližan je postao posljednjim sudionikom 3. kola nakon što je svladao Francuza Lucasa Pouillea sa 7-6 (4), 2-6, 6-3, 3-6, 9-7. Kližan je pri jučerašnjem prekidu vodio sa 3-1 u četvrtom setu, ali je Pouille nanizao pet gemova i odveo meč u peti set. U njemu je Francuz vodio 5-3, ali do meč lopte nije došao pa je nakon četiri sata i sedam minuta igre na kraju ipak slavio Kližan koji će u 3. kolu igrati protiv Rusa Karena Hačanova.

SAMO SU JOJ 22 GODINE, A VEĆ JE ZARADILA DOŽIVOTNU SUSPENZIJU ZBOG NAMJEŠTANJA: Ukrajinka neslavno završila karijeru

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preokretom je do osmine finala stigao i 7. nositelj Japanac Kei Nishikori, koji je u petom setu dvoboja sa srbijanskim reprezentativcem Laslom Đereom nadoknadio zaostatak od 2-4. Nishikorijev suparnik u osmini finala je Francuz Benoit Paire koji je nanizao osam pobjeda u posljednjih osam mečeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo