UZBUDLJIVA ZAVRŠNICA

RASPLET KAKVOM SE MURRAY NADA: Srbin Đoković izgubit će svjetski broj 1 ako…

Novak Đoković spreman dočekuje turnir na kojem će braniti broj jedan svjetske ljestvice, a njegova ‘prva pratilja’ Andy Murray pokušat će iskoristiti i najmanju moguću slabost koju bi srpski tenisač mogao pokazati kako bi upravo on kraj godine dočekao kao najbolji tenisač današnjice.

Rasplet će se dogoditi na pariškom Mastersu, a Đoković, koji je u posljednjih pet godina četiri put završavao kao svjetska ‘jedinica’, bit će na istom mjestu stigne li do finala Pariza. Preuzet će to mjesto od njega Murray, javlja BBC, stigne li on do naslova ili barem finala u slučaju da se srpski tenisač od turnira oprosti prije poluzavršnice.

Đoković je ove sezone osvojio sedam naslova među kojima se ističu šesti na Australian Openu i prvi s pariške zemlje Roland Garrosa. Tu su i četiri naslova s turnria Masters 1000 kategorije (Kanada, Madrid, Miami, Indian Wells), kao i onaj u Dohi.

Jednako je uspješan bio i Murray, pobjednik 52 od svojih 56 posljednjih mečeva. Uz naslov olimpijskog pobjednika slavio je u Wimbledonu, Mastersima u Rimu i Šangaju, a do kraja otišao i u Queens Clubu, Pekingu i Beču.

“Pogledate li njegovu godinu, a posebice njen drugi dio, jasno je da Murray zaslužuje biti svjetski broj jedan na kraju godine. No, ne ovisi to samo o njemu”, kazao je Đoković koji protiv Murraya vodi 24-10 u međusobnim ogledima.

Ove su se godine susreli četiri puta na ATP turnirima, a sva četiri meča bila su za naslov. Tri su otišla na Đokovićevu stranu…

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr