RANO ISPADANJE HRVATICE NA ROLAND GARROSU: / Težak poraz Ane Konjuh u prvom kolu

Image
Foto: AFP

Pružala je otpor tek 42 minute

28.5.2018.
14:25
AFP
VOYO logo

Španjolska tenisačica Carla Suarez Navarro s uvjerljivih je 6-0, 6-1, za samo 42 minute, nadigrala hrvatsku Fed Cup reprezentativku Anu Konjuh u 1. kolu ovogodišnjeg Roland Garrosa i tako pokvarila povratnički nastup 20-godišnje Dubrovčanke nakon gotovo šestomjesečnog izbivanja s WTA turnira.

Naša tenisačica nije imala baš nikakvih izgleda u srazu sa 29-godišnjom Španjolkom, koja u Parizu nastupa kao 23. igračica svijeta, a dvaput je bila i četvrtfinalistica Roland Garrosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rano vodstvo suparnice

Suarez Navarro je trebala 20 minuta za osvajanje prvog seta u kojem je Konjuh ostala bez gema. Na početku drugog seta naša je tenisačica zadržala servis, ali to je, pokazalo se, bio samo utješni gem. Novim nizom od šest osvojenih gemova Španjolka je za 42 minute privela meč kraju i deveti put u karijeri prošla prvu parišku prepreku. Konjuh je prvi put poražena u prvom kolu. U prethodna tri nastupa na Roland Garrosu prošla je po jedno kolo i gubila u drugom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povratak nakon ozljede

Konjuh je u ovom meču imala samo šest izravnih poena i 18 neforsiranih pogrešaka, za razliku od njezine suparnice koja je ostvarila 15 'winnera', a samo sedam puta pogriješila. Ukupan broj osvojenih poena, Konjuh 22 - Suarez Navarro 52, najbolje oslikava nadmoć Španjolke.

Bio je to prvi nastup Ane Konjuh nakon što je u prvom tjednu nove sezone prošla jedno kolo na turniru u Brisbaneu. Nakon toga je naša tenisačica bila podvrgnuta operaciji lakta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od hrvatskih predstavnika na Roland Garrosu u ponedjeljak će u akciji biti još i Borna Ćorić, a njegov suparnik u 1. kolu je Nijemac Philipp Kohlschreiber.

Roland Garros, tenisačice - 1. kolo

Carla Suarez Navarro (Špa/23) - ANA KONJUH (HRV) 6-0, 6-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo