Rafael Nadal poludio zbog 'eksperimenta'

'Nije mi jasno kako ATP kao organizacija koja bi trebala štititi interese tenisača može dopustiti da se igra u ovakvim uvjetima. Pa Madrid je jedan od najvećih teniskih turnira na svijetu!

4.5.2012.
18:32
VOYO logo

Na turniru u Madridu igrat će se na novoj vrsti podloge - plavoj zemlji. Udruženje teniskih profesionalaca (ATP) napao je ponovno drugi tenisač svijeta Rafael Nadal. Iznimno je Španjolac nezadovoljan njezinom kvalitetom nakon što je u četvrtak na njoj odradio prvi trening. Kaže da je premekana i preskliska, a smeta mu također i raspored oglasnih panoa. "Razumijem ideje i marketinške projekte koje čine organizatori, ali nije mi jasno kako ATP kao organizacija koja bi trebala štititi interese tenisača može dopustiti da se igra u ovakvim uvjetima. Pa Madrid je jedan od najvećih teniskih turnira na svijetu! Zaista ne razumijem čemu dozvoljavati takva eksperimentiranja bez ikakvoga probnog razdoblja", kazao je Nadal.

Andy Murray četvrti igrač svijeta se povukao s turnira u glavnom španjolskom gradu zbog ozljede leđa. Lani se u Madridu patio s ozljedom ramena, koja je pridonijela njegovu ispadanju već u trećem kolu. Kasnije se ipak uspio probiti u polufinale drugog Grand Slam turnira u sezoni, Roland Garrosa. Na njemu tradicionalno nepovoljnoj, zemljanoj podlozi, Murray je ove sezone ispadao u polufinalima Monte Carla (Berdych) i Barcelone (Raonic). Nada se da će riješiti problem leđa i zaigrati najprije u Rimu, na petom ovosezonskom turniru Masters 1000 serije, pa potom i na Roland Garrosu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić imat će prilično težak zadatak u prvom kolu ATP turnira Masters 1000 serije koji ovog vikenda počinje u Madridu.

Susrest će se u prvom kolu 23-godišnji Međugorac s 31-godišnjim Španjolcem Albertom Montañesom, četvrtfinalistom ovog tjedna u Estorilu. Susretali su se dosad samo jednom prilikom: prije dvije godine u Monte Carlu Španjolac je slavio u osmini finala 6:4, 6:4. Od hrvatskih će tenisača na plavoj zemlji u Madridu također nastupiti Ivo Karlović, koji će se u prvom kolu sučeliti Rusu Nikolaju Davidenku. Karlović je danas 61., Rus 56. tenisač svijeta. Slavio je Davidenko pri pet od šest njihovih dosadašnjih međusobnih ogleda. Jedinu je svoju pobjedu, međutim, Karlović izborio baš na zemljanoj podlozi, 2006. godine u Barceloni. Tko god da pobijedi, teško se može nadati nastavku turnira: slijedi mu u drugom kolu okršaj s "kraljem zemlje", španjolskim tenisačem Rafaelom Nadalom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo