Rafa srušio Novakove snove (FOTO) (VIDEO)

Đoković ipak bez finala Rolan Garosa

7.6.2013.
17:52
VOYO logo

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale Rolan Garosa, jedinog Gren slema koji mu nedostaje u karijeri, pošto je poražen od Španca Rafaela Nadala posle velike borbe u pet setova - 6:4, 3:6, 6:1, 7:5, 9:7.

Posle gubitka uvodnog seta, Đoković se vratio u meč, ali je ponovo stao u trećem setu. Imao je Španac u četvrtom delu igre u dva navrata servis za pobedu, međutim Novak je izborio peti set u kojem je više živaca, ali i dosta sreće, ipak imao aktuelni šampion Rolan Garosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom polufinalu sastaju se domaći predstavnik Žo-Vilfred Conga i Španac David Ferer.

Bio je ovo 35. međusobni okršaj dvojice velikih rivala, a Nadal sada vodi 20:15 u pobedama, dok je prethodni duel u finalu Mastersa u Monte Karlu pripapao Novaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španac tako i dalje ne zna za poraz protiv Đokovića na Otvorenom prvenstvu Francuske. Prvi meč 2006. u četvrfinalu okončan je predajom srpskog, potom 2007. i 2008. u polufinalima, oba puta je Španac slavio sa 3:0 u setovima, i konačno u prošlogodišnjem finalu kada je Nadal slavio sa 3:1 i došao do sedme titule u Parizu.

Iako je Đoković na startu meča bio sigurniji na servisu, ipak je španski teniser prvi stigao do brejka. Igrao se sedmi gem kada Nadal koristi nešto slabiju igru Đokovića i posle treće brejk prilike vodi sa 4:3, a potom i potvrđuje prednost. Uspeo je srpski teniser da smanji vođstvo rivala, ali ne i da oduzme servis Špancu koji rešava prvi set u svoju korist sa 6:4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadal je nastavio u visokom ritmu i u drugom setu, pošto je ponovo oduzeo servis Đokoviću i poveo 3:2, ali u narednom gemu usledio je odgovor najboljeg tenisera sveta. Španac je počeo da greši, a Novak konačno dolazi do šanse za uzvrati ribrejkom i koristi treću priliku za poravnanje rezultata. Period bolje i agresivnije igre srpski teniser je znao da iskoristi i ubitačnim riternima nanosi novi udarac Špancu, koji još jednom gubi servis, a Đokoviću donosi treći gem zaredom za izjednačenje u setovima.

Prvi reket sveta odigrao je treći set daleko ispod svojih mogućnosti. U drugom gemu Nadal koristi brejk priliku za 2:0, ali se tu nije zaustavio i već pri narednom Đokovićevom servisu koristi novu priliku za ubedljivih 4:0. Do kraja ovog dela igre srpski teniser je uspeo da "upiše", pored velikog pritiska Španca, i tako izbegne gubitak seta bez osvojenog gema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo