Prva ‘žrtva’ nakon 1991.: ‘Žao mi je, baš mi je krivo’

Naturalizirana australska 24-godišnja tenisačica Jarmila Gajdošova, 33. tenisačica svijeta rođena u Bratislavi, vrlo je teško podnijela poraz 6:0, 6:0 od Francuskinje Marion Bartoli na Hopman Cupu u Perthu.

Francuska je pobjedom u 2. kolu protiv domaćina Australije 3:0 osigurala borbu sa Španjolskom za prvo mjesto u B skupini. Marion Bartoli, deveta tenisačica svijeta, koja je u prvom nastupu na Hopman Cupu izgubila od Kineskinje Na Li u tri seta, demolirala je Gajdošovu za samo 52 minute.

Gajdošova je izgledala neutješno kako je Bartoli nizala winner za winnerom, te je na kraju i zaplakala.

Ovo je tek treći puta u 24-godišnjoj povijesti turnira da su gledatelji svjedočili ‘biciklu’, odnosno porazu bez osvojenog gema. Prethodna žrtva bila je još jedna Australka, Liz Smylie 1991. godine, koja je ovom prilikom bila u ulozi komentatora za lokalnu TV-postaju.

“Žao mi je što sam pobijedila Jarmilu na ovaj način. No, ja sam se samo koncentrirala na svoju igru, nisam puno ni gledala semafor. Kada sam vidjela moju suparnicu u suzama, baš mi je bilo krivo. Jarmila je vrlo talentirana i dražesna dama. Pred njom je velika budućnost”, pokušala se Bartoli ispričati za neugodnost koju je priredila domaćoj predstavnici.

Povratak na Net.hr